Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε - Καγιάκ στο Μεσολόγγι


Ο Ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσολογγίου και υπό την αιγίδα  της ΕΟΚ-Κ διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο 3-5 Αυγούστου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανάπτυξης Κανόε - Καγιάκ Ήρεμων Νερών.
Συμμετείχαν 19 αθλητικά σωματεία από την Ελλάδα με 174 αθλητές και 50 συνοδούς καθώς και 7μελή αντιπροσωπεία από την Κύπρο. Οι κατηγορίες των αθλητών ήταν : Παίδων-Κορασίδων Αρχαρίων (έτος γεν.2000-2001) και Παμπαίδων-Παγκορασίδων (έτος γεν.1998-1999)
Οι αγώνες έγιναν στα φιλόξενα νερά της Λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας, οι συνθήκες ήταν ιδανικές ,ο αέρας δεν εμπόδισε τους μικρούς αθλητές να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, δεν υπήρχαν απρόοπτα και το πρόγραμμα των αγώνων τηρήθηκε ακριβώς .



Παρόλο που η οικονομική κατάσταση της χώρας δεν ευνοεί τέτοιες Πανελλήνιες και απαιτητικές διοργανώσεις , ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου με την βοήθεια της Ομοσπονδίας ,του Δήμου, των χορηγών, των μελών και των εθελοντών, κατάφερε να την φέρει εις πέρας!! Όλες οι αντιπροσωπείες διαπίστωσαν την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε ο Ν.Ο.Μ με τον Δήμο, συνεχάρησαν τους διοργανωτές και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.
Πρωταθλητής Ανάπτυξης για το 2012 βγήκε ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων. Αναλυτικά τα αποτελέσματα σε λίγες μέρες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ http://www.canoekayak.gr/ .
Ο Ν.Ο.Μεσολογγίου κατέλαβε την 16η θέση, την ομάδα αποτελούσαν οι παρακάτω (7) αθλητές: 1)Χαράλαμπος Ζαχόπουλος ΠΑ,2) Κατωπόδη Ζωή ΚΑ,3) Δημήτρης Στεργιάκης ΠΠ, 4)Αρχοντής Φιλιππόπουλος ΠΠ, 5)Μαρία Γιανώτα ΠΚ, 6)Αγγελική Στρωματιά ΠΚ, 7)Παρασκευή Τσοκάντα ΠΚ.

Αναβίωσαν οι «γαϊτοδρομίες»!
Την Κυριακή μετά τους αγώνες, διεξήχθη Γαϊτοδρομία με σταλίκι,  με  τη συνεργασία  της  « Αδελφότητα Απογόνων Εξοδιτών», του συλλόγου  «Φίλοι της Λιμνοθάλασας» και του Ν.Ο.Μεσολογγίου. Το  αθλητικό αυτό δρώμενο, με το τεράστιο ιστορικό βάρος του, ενθουσίασε τους θεατές και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδιοργανωτών καθιερώνεται. Αξίζει να σημειωθεί  ότι η ΕΟΚ-Κ δεσμεύτηκε να το υιοθετήσει  ως άθλημα.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης απονεμήθηκαν βραβεία (ένα παραδοσιακό ξύλινο σταλίκι) στους τρείς πρώτους οι οποίοι είναι: 1)Δημήτρης Μουρκογιάννης, 2)Κώστας Κόκκιος, 3)Σεραφείμ Γεωργιάδης. Ακόμα, απονεμήθηκαν Έπαινοι στους τρεις πρώτους αλλά και στους: Παντελή Κανδυλιώτη, Αθανάσιο Ιωάννου, Μιχάλη Κιτσινέλη για την συμμετοχή τους.
Στην σύντομη ομιλία του ο Κώστας Καρκανιάς, πρόεδρος της Αδελφότητας των Απογόνων ανέφερε, ότι οι προσπάθειες για την ανάδειξη της γαΐτας θα συνεχιστούν.
Συγκεκριμένα είπε ότι κατά την διάρκεια της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων και μετά κατά τις Εορτές της Λιμνοθάλασσας θα υπάρχουν γαΐτες για δωρεάν περίπατο όσων ενδιαφέρονται. Επίσης, κατά τις Εορτές της Εξόδου του 2013 θα διοργανωθεί νέα Γαϊτοδρομία στην ιστορική διαδρομή Ανεμόμυλος-Κλείσοβα, την οποία έκανε ο νεαρός ψαράς Βορίλας τις 25.05.1826 μεταφέροντας πολεμοφόδια στην Κλείσοβα συντελώντας έτσι στην νίκη των Μεσολογγιτών επί των Τουρκο-Αιγυπτίων.
Επίσης ο Κ. Καρκανιάς είπε ότι η γαϊτοδρομία έχει σαν στόχο και την ανάδειξη μιας παλιάς επαγγελματικής δραστηριότητας, αυτής του γαϊτιέρη που μετέφερε και θα μεταφέρει ενδιαφερόμενους τουρίστες-ξένους και ντόπιους σε προορισμούς μέσα στην λιμνοθάλασσα.
Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους φίλους , μέλη και εθελοντές για την βοήθεια τους, επίσης ευχαριστεί τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ, τα μέλη του συλλόγου ΠΡΟΤΕΚΤΑ (Π.Σκαρμούτσο, Ε.Λιβιέρη, Δ.Χαβαλίνα) και την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης .
Τελειώνοντας να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι προπονήσεις του καγιάκ στην Κλείσοβα (όλο το χρόνο), η Ακαδημία Κολύμβησης στην Τουρλίδα (τουλάχιστον μέχρι Σεπτέμβριο) και η Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας (όλο τον χρόνο).