Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Και κοινωνική δράση από τους Βιοκαλλιεργητές της Δυτικής Ελλάδας


Οι Βιοκαλλιεργητές Δυτικής Ελλάδας συνεχίζουν να αυξάνουν τις εξαγωγές βιολογικών φρούτων της περιοχής, σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στην Ευρωπαϊκή αγορά.
Τα τελευταία χρόνια με βάση την υψηλή ποιότητα των βιολογικών προϊόντων τους έχουν επιτύχει, να συνεργάζονται με τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής βιολογικών προϊόντων της Ευρώπης, με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των εξαγωγών και την διατήρηση ενός ικανοποιητικού ετήσιου εισοδήματος στα μέλη της οργάνωσής τους,  βιοκαλλιεργητές της περιοχής.

Αυτό δίνει την δυνατότητα στους βιοκαλλιεργητές της περιοχής να αναπτύξουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης  προς συνανθρώπους μας 

Μία τέτοια είναι και η δράση που ξεκίνησε να υλοποιείται κατά το 2012, με πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών Δυτικής Ελλάδας και της μεγαλύτερης Ευρωπαϊκής εταιρείας διανομής βιολογικών προϊόντων, της  Ολλανδικής EOSTA.



Συγκεκριμένα, για κάθε κιλό βιολογικών εσπεριδοειδών της Δυτικής Ελλάδας που πουλάει η EOSTA, στην Ευρωπαϊκή Αγορά, τουλάχιστον 0,01 Ευρώ θα δίνεται στον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ναυπακτίας & Δωρίδος «Αλκυόνη».

Μέσα στα πλαίσια αυτής της δράσης την Πέμπτη 27 / 9/ 12 στις 11:00 π.μ. θα επισκεφθεί τα γραφεία της «Αλκυόνης» στην Ναύπακτο, το στέλεχος της Ολλανδικής EOSTA, Pieter de Keijzer,  συνοδευόμενο από τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Βιοπαραγωγών, Πετρόπουλο Παντελή & τον πρόεδρο της Ομάδας Βιοκαλλιεργητών, Καραντινό Γεράσιμο, προκειμένου ο  εκπρόσωπος της EOSTA να επιδώσει την πρώτη επιταγή με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, από τις πωλήσεις βιολογικών εσπεριδοειδών  της Δυτικής Ελλάδας, κατά τους πρώτους μήνες του 2012.