Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Οι "Ποδηλάτες Μεσολογγίου" ανέλαβαν δράση για το λιμάνι



Πολύς ήταν ο κόσμος, που το απόγευμα της Κυριακής ανταποκρίθηκε, στο κάλεσμα των «Ποδηλατών Μεσολογγίου» για την απαρχή μιας συζήτησης, που θα οδηγήσει σε ανάληψη συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της πόλης.
Πολλοί ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και μετέβησαν με τα ποδήλατά τους, στο χώρο της εκδήλωσης στο λιμάνι, ενώ πολλοί ήταν και αυτοί που βρέθηκαν στο χώρο.





Όσον αφορά τη συζήτηση που «άνοιξε» κατατέθηκαν πολλές προτάσεις που έχουν ως συνισταμένη την απελευθέρωση χώρων και τη δημιουργία μιας χερσαίας ζώνης που θα είναι προσιτή και θα παρέχει ασφάλεια σε πεζούς και ποδηλάτες. Ακολούθως, τοπικά συγκροτήματα παρουσίασαν μουσικό πρόγραμμα.
Έτσι το ζητούμενο είναι κατά τη διάρκεια των προσεχών μηνών, οι προτάσεις που ακούστηκαν να αξιολογηθούν και να συγκεκριμενοποιηθούν ώστε να δρομολογηθεί η υλοποίηση τους και έτσι την επόμενη χρονιά η εικόνα του λιμανιού να είναι διαφορετική απ’ αυτή που γνωρίζουμε.
Στόχος που μπορεί να επιτευχθεί, αφού οι περισσότερες από τις προτάσεις δεν απαιτούν χρήμα, αλλά βούληση…
Ως MessolonghiNews οφείλουμε να συγχαρούμε τους «Ποδηλάτες Μεσολογγίου» για την πρωτοβουλία τους αυτή, που αποτελεί συνέχεια ανάλογων για άλλα θέματα που έχουν αναλάβει στο παρελθόν.