Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ν. Καραπάνος: "Αδιανόητη η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου"


Σε γνωστό διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε σήμερα το πρωί ο αν. Βουλευτής Ν.Δ Αιτ/νίας Νικόλαος Καραπάνος, για το μείζον θέμα που απασχολεί τον νομό τις μέρες μας, μετά από έντονες φημολογίες για επικείμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου. 
Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Πρέπει να σκεφτούμε και να δράσουμε με γνώμονα τη  διατήρηση των ηθικών αξιών και παραδόσεων, σεβόμενοι την ιστορία μας, αλλά ταυτόχρονα και την καλύτερη εξυπηρέτηση του εκάστοτε φορολογούμενου πολίτη. Είναι ευρέως γνωστό ότι όλες οι αντίστοιχες υπηρεσίες λειτουργούν ανεξαιρέτως στις πρωτεύουσες των νομών. 
Παράλληλα όμως, ας μην ξεχνάμε και ότι ζούμε σε έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας μας, τόσο γεωγραφικά όσο και πληθυσμιακά, επομένως δεν θα ήταν λειτουργικά εφικτό,  ένας τέτοιος νομός να εξυπηρετείται μόνο από μια Δ.Ο.Υ. Γίνεται κατανοητό σε όλους μας, ότι μία τέτοια ενέργεια θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα για τους πολίτες, κυρίως οικονομικό, που διαμένουν σε πιο απομακρυσμένους δήμους, από τον δήμο που θα επιλεγόταν να λειτουργήσει. Ακόμα όμως και σε μία τέτοια περίπτωση η Δ.Ο.Υ που θα καταργηθεί δεν θα πρέπει να είναι αυτή του Μεσολογγίου. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ηρώων μας. Οι ηθικές αξίες δεν υπηρετούνται ούτε με δόσεις ούτε με εκπτώσεις και αυτό θα πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Είναι αδιανόητο να μιλάμε για λειτουργία Δ.Ο.Υ εκτός πρωτεύουσας. 



Για όλους τους ανωτέρω λόγους, νομίζω ότι θα πρέπει να διατηρηθούν και οι δυο εφορίες τόσο του Μεσολογγίου, όσο και του Αγρινίου με τη διαφορά, ότι ο μηχανισμός ελέγχου θα πρέπει να εδρεύει  στο Μεσολόγγι».
Καυστικός επίσης στις δηλώσεις του υπήρξε ο κ. Καραπάνος, μιλώντας γι’ αυτούς που εκμεταλλεύονται το θέμα αυτό σκεπτόμενοι με επίκεντρο τους ψηφοθηρικούς λόγους.  «Οι αντιπαραθέσεις και οι πολιτικές σκοπιμότητες δεν οδηγούν πουθενά παρά μόνο σε αδιέξοδα. Κύριο μέλημα όλων μας θα πρέπει να είναι το συμφέρον του πολίτη και όχι τα ατομικά συμφέροντα του κάθε πολιτικού. Ζούμε σε μια εποχή που κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί και σ’ αυτή την περίπτωση, αν κάποιος ενεργήσει βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων, να είστε σίγουροι ότι θα επιστρέψω πλέον με ονόματα και γεγονότα».