Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Τριτοκοσμικές οι συνθήκες στέγασης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι

Οι πρώην αποθήκες καπνού μπορεί να διαμορφωθούν
για τη στέγαση των υπηρεσιών της  ΕΛ.ΑΣ.  στο Μεσολόγγι

Με δεδομένο, ότι ναυαγεί, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, η μεταστέγαση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στο Μεσολόγγι από το κτήριο που στεγάζονται σήμερα, στο Ραδιομέγαρο κρίνεται επιτακτική η ανάγκη άμεσης εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα που εδώ και χρόνια ακούει σε «αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας».
Μια απλή επίσκεψη στο κτήριο θα πείσει τον οποιονδήποτε για την αναγκαιότητα της επίλυσης, αυτού του προβλήματος. Και θα πείσει τον οποιονδήποτε, γιατί οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού είναι επιεικώς απαράδεκτες, όπως επίσης απαράδεκτες είναι και οι συνθήκες κράτησης στα κρατητήρια.


Ως μια πρώτη λύση, που θέτουμε ως Messolonghinews, υπόψη των αρμοδίων είναι η στέγαση των υπηρεσιών, στο κτήριο των πρώην αποθηκών καπνού στην είσοδο της πόλης.
Πρόκειται, για ένα κτήριο με επιφάνειες άνω των 2.000 τμ. που με λίγα χρήματα μπορεί να διαμορφωθεί, για να στεγάσει με αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.. Το κτήριο αυτό έχει μεν παραχωρηθεί στο δήμο Μεσολογγίου, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και εύκολα πιστεύουμε μπορεί να διατεθεί για τις ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ..
Δηλαδή πρόκειται για κτήριο δημόσιο και όχι ιδιωτικό.
Όσον αφορά το ναυάγιο της μεταστέγασης στο Ραδιομέγαρο, αυτό έγινε διότι ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Μεσολογγίου θα πρέπει να διαθέσει ποσό άνω των 200.000€, για τη διαμόρφωση των χώρων και την ενοικίαση στη συνέχεια στην ΕΛ.ΑΣ…. Ένα ποσό που εκ των πραγμάτων είναι αδύνατο να διατεθεί αφού δεν υπάρχει…