Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

"Δίδυμο" Αιτωλοακαρνάνων στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ.


Ο Αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος,  Σωτήρης Γεωργακόπουλος, μέχρι σήμερα γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος του ΠΣ, που κατάγεται από τη Γαβαλού Μακρυνείας επιλέχθηκε για την αρχηγία του σώματος στη χθεσινή συνεδρίαση  του ΚΥΣΕΑ, ύστερα από την παραίτηση που υπέβαλε για προσωπικούς λόγους ο μέχρι χθες αρχηγός του ΠΣ, Παναγιώτης Μπονάτσος.
Μετά από αυτή την εξέλιξη αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ηγεσία τόσο του Π.Σ. όσο και της ΕΛ.ΑΣ. είναι δυο Αιτωλοακαρνάνες, αφού ως γνωστό και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ν. Παπαγιαννόπουλος κατάγεται από τη Ναυπακτία.
Ο Σωτήρης Γεωργακόπουλος είναι πατέρας δύο παιδιών και έχει υπηρετήσει σε μάχιμες θέσεις του ΠΣ. Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής. Στο βαθμό του αντιστράτηγου προήχθη τον Ιανουάριο του 2011 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ανέλαβε τα καθήκοντα του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος.