Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Οι Ερωδιοί Μεσολογγίου διοργανώνουν την έκθεση "Φαντάσου την πόλη: Μεσολόγγι 2013"


Οι Ερωδιοί (www.erodioi.wordpress.com) μια άτυπη ομάδα νέων από το Μεσολόγγι, διοργανώνουν την Έκθεση: Φαντάσου την πόλη-Μεσολόγγι 2013. 
Στην έκθεση «Φαντάσου την πόλη: Μεσολόγγι 2013» θα παρουσιαστούν μελέτες, σχέδια και μακέτες που αφορούν την πόλη. Στόχος είναι να ξεκινήσει ένας δημιουργικός  διάλογος μεταξύ μελετητών και κατοίκων, ο οποίος μεταφερόμενος σε πραγματικό χώρο να πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις. 
Με τον τρόπο αυτό το ευρύ κοινό θα αποκτήσει μια εικόνα των επεμβάσεων και βελτιώσεων που μπορούν να γίνουν στην πόλη με αποτέλεσμα να καταστεί ικανότερο να έχει άποψη, να συζητήσει και να ζητήσει, να αντιληφθεί τις δυνατότητες βελτίωσης του αστικού τοπίου, να οραματιστεί την πόλη του.
Εντασσόμαστε στο γενικότερο πρόγραμμα “Φαντάσου την πόλη” το οποίο συγκροτήθηκε ως project το 2009 από μία διεπιστημονική ομάδα συντονισμού και από τότε εξελίσσεται σε διάφορες ελληνικές πόλεις από τοπικές πρωτοβουλίες, δημιουργικές ομάδες και ενεργούς πολίτες. 



Το Imagine the City αποτελεί μια "δεξαμενή σκέψης" μέσα στην οποία επινοούνται, αναπτύσσονται και υποστηρίζονται ενέργειες, δράσεις και έργα για την εικόνα και την κουλτούρα των ελληνικών πόλεων.
Δείτε περισσότερα:

www.imaginethecity.gr

www.ideatopos.org/