Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Birdwatching στη Λιμνοθάλασσα!



Σεμινάριο Παρατήρησης και Αναγνώρισης Πουλιών διοργανώνεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, με την υποστήριξη του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, την ερχόμενη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στο Τρικούπειο Πνευματικό Κέντρο Μεσολογγίου. 
Αφορμή για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων· οι διοργανωτές, ωστόσο, δεν προτίθενται να αρκεστούν σε τυπικές ομιλίες και αναφορές σε καλούς τρόπους συμπεριφοράς απέναντι στο περιβάλλον και τους υδροβιότοπους... 

Η εκδήλωση θα έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και περιλαμβάνει σεμινάριο για την αναγνώριση των βασικών ειδών πουλιών της περιοχής (υδρόβια, παρυδάτια, αρπακτικά...) και για τους τρόπους καταγραφής τους. Οι συμμετέχοντες, αφού ενημερωθούν για τα είδη των πουλιών  και την αξία της λιμνοθάλασσας και λύσουν όλες τις απορίες τους σχετικά με τους φτερωτούς "επισκέπτες" της περιοχής, θα μεταβούν στις 14:00 με λεωφορείο του δήμου σε κατάλληλο σημείο, ώστε να παρακολουθήσουν τα πουλιά στον φυσικό τους χώρο. Η παρακολούθηση θα γίνει με τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα παραχωρηθεί από τους διοργανωτές και υπό τις οδηγίες έμπειρων στελεχών της Ορνιθολογικής και του Φορέα Διαχείρισης.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι ο Γιάννης Ρουσόπουλος και ο Κώστας Παπακωνσταντίνου

Το σεμινάριο είναι ανοικτό στο κοινό και απευθύνεται σε νέους εθελοντές, σε εκπαιδευτικούς, σε μαθητές και περιβαλλοντικές ομάδες, καθώς και στους κατοίκους της περιοχής που αναζητούν έναν διαφορετικό τρόπο να αξιοποιήσουν το μεσημέρι της Κυριακής τους!

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ενεργά, επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και Θέρμου, σχολικές ομάδες και οι "Ποδηλάτες Μεσολογγίου".


Πληροφορίες:
Για την Ορνιθολογική: Σπύρος Ψύχας, τηλ. 6974510976
Για τον Φορέα Διαχείρισης: Σισία Ρούσση, τηλ. 6944820105