Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

"...Οι εορτές εξόδου και η Ιερότητα αυτής της πόλης θα πρέπει να διαφυλαχτούν..."


Αγαπητοί συμπολίτες,
Τα νέα πολιτικοοικονομικά  δεδομένα στη χώρα μας, που επηρεάζουν άμεσα και την περιοχή μας, μας επιβάλλουν αυτή τη δημόσια παρέμβαση.
Το ΠΑΣΟΚ, παρ’ όλη την εκλογική του καθίζηση (δεν είναι επί της παρούσης αυτό το θέμα) αποδεικνύεται παράγοντας σταθερότητας και συμβάλλει αποφασιστικά, αφ’ ενός στην εδραίωση μιας κουλτούρας πολιτικών συνεργασιών, εξέλιξη πρωτόγνωρη για τα πολιτικά μας ήθη και αφ’ ετέρου  στην απομάκρυνση από το ενδεχόμενα μιας άτακτης χρεοκοπίας της χώρας.
Στο γενικότερο αυτό πλαίσιο, ο Δήμος μας οφείλει να επανεξετάσει την πολιτική του στάση και να επαναπροσδιορίσει με ένα πολιτικό σχεδιασμό τον πολιτικό του λόγο. Η υπόθεση ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ απαιτεί σοβαρότητα. Έχουμε την τιμή να είμαστε δημότες μιας πόλης, η οποία αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο και γι’ αυτό το λόγο έχουμε ιστορική ευθύνη  να  διαφυλάξουμε την παρακαταθήκη αυτή. Είναι αδιανόητο κάθε φορά με την όποια διεκδίκηση, μικρή ή μεγάλη, να χαρακτηρίζουμε  Persona non Grata τον κάθε υπουργό και ακόμη χειρότερα για μας τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Οι εορτές εξόδου είναι γιορτές ανάμνησης, μνημόσυνο, δεν προσφέρονται ούτε για επιφημίες πόσο μάλλον για διαμαρτυρίες και αντιμνημονιακές κορώνες. 



Πρέπει να καταλάβουμε ότι το μνημόνιο δεν είναι η αιτία της σημερινής μας οικονομικής κατάστασης αλλά είναι το αποτέλεσμα αλόγιστων πολιτικών οι οποίες σε συνδυασμό με την  «αριστερή» λογοκοπία ακύρωναν κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο δρόμο. Το μνημόνιο είναι η συνέπεια…….Οι εορτές εξόδου και η Ιερότητα αυτής της πόλης θα πρέπει να διαφυλαχτούν. Οι εορτές πρέπει να αναβαθμιστούν ώστε να αποτελούν πρώτη είδηση διεθνώς και όχι να αγνοούμαστε. Το γεγονός ότι ανακηρυχθήκαμε Ιερή Πόλη σημαίνει πολλά. Η διατήρηση της Ιερότητας προϋποθέτει σύνεση και προσπάθεια. Θυμίζουμε ότι και οι Πλαταιές ανακηρύχθηκαν Ιερή Πόλη μετά τους περσικούς πολέμους, αλλά δυστυχώς σήμερα μια ταλαιπωρημένη πινακίδα θυμίζει την πόλη και μάλιστα σε λίγους  μυημένους.
Στις διεκδικήσεις μας θα πετύχουμε μόνο με ένα ισχυρό πολιτικό λόγο βασισμένο σε στοχευόμενη ανάπτυξη με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και όχι με ενέργειες αποσπασματικού χαρακτήρα και επικίνδυνους ακροβατισμούς.

Πρωτοβουλία Μελών ΠΑΣΟΚ  Ι.Π. Μεσολογγίου