Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

"Ρίχτερ" παραλογισμού Αχαιών αλλά και Αιτωλοακαρνάνων για την έδρα του ΤΕΙ...


Αντιδράσεις και αναφορές από παράγοντες των Πατρών που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού προκαλεί η δήλωση του Μάριου Σαλμά στο MessolonghiNews σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για την έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Και αγγίζουν τα όρια του παραλογισμού, διότι εκ των πραγμάτων το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για το νομό Αιτωλοακαρνανίας μπορεί επιεικώς να χαρακτηριστεί ως «καταστροφή», αφού καταργεί τόσο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, όσο και το ΤΕΙ Μεσολογγίου.
Πέραν της κατάργησης των νομικών προσώπων των δυο ιδρυμάτων, ειδικά για το ΤΕΙ Μεσολογγίου το σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ως γνωστό καταργεί 4 από τα 8 υφιστάμενα τμήματα του ΤΕΙ! Και την στιγμή που συνέβη αυτό, το υπουργείο σωστά αποφάσισε η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να είναι το Μεσολόγγι, θέλοντας έτσι, να «χρυσώσει» το χάπι στην δικαίως, εξεγερμένη τοπική κοινωνία.



Το άκουσμα, λοιπόν, αυτής της απόφασης από επίσημα χείλη, όπως αυτά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που τυγχάνει να είναι βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και δικαίως, ενδεχομένως να διαδραμάτισε έναν επιπλέον υποστηρικτικό ρόλο, στη λήψη της απόφασης - για την οποία όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανάρτησή μας (διαβάστε εδώ) συνέτρεχαν μια σειρά ισχυρών προϋποθέσεων – προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων από παράγοντες της Πάτρας (δήμαρχος, βουλευτές, και προεδρείο του εκεί ΤΕΙ).
Δυστυχώς, σε αυτές τις αντιδράσεις από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας ακόμη δεν έχει δοθεί έστω και με τη μορφή διαρροών, ούτε μια απάντηση. Γιατί;
Διαρροές όμως υπάρχουν για να «καυτηριαστεί» η ενέργεια του Μάριου Σαλμά… Δηλαδή διαπιστώνουμε ακόμη έναν παραλογισμό. Παραλογισμός που συνίσταται στη μη συσπείρωση του εδώ πολιτικού προσωπικού, προκειμένου να μην αναδειχτεί ο οποίος ρόλος του κ. Σαλμά, στην όλη υπόθεση…
Ας υπάρξει, λοιπόν, έστω και την ύστατη στιγμή η ελάχιστη σοβαρότητα… και συνεννόηση…