Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Β. Μπρούμας: "Μη με αναγκάσετε να κάνω χρήση της ψυχιατρικής μου ιδιότητας..."

Β. Μπρούμας: "Όχι στον διαγραφόμενο κίνδυνο της αυτογελοιοποίησης
και του αυτοεξευτελισμού του Μετώπου Ελευθέρων Δημοτών".

Με γραπτή του δήλωση ο δημοτικός σύμβουλος Μεσολογγίου και επικεφαλής του «ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ», Βασίλης Μπρούμας αποδίδει τη δήλωση επτά μελών του συνδυασμού του (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) σε σκευωρία ενός εξ αυτών και εμμέσως πλην σαφώς, γνωστοποιεί την πρόθεσή του να μην παραιτηθεί, από επικεφαλής του συνδυασμού, καθώςκαι από δημοτικός σύμβουλος, όπως καλούταν να πράξει στην ανακοίνωση.
Μάλιστα ο κ. Μπρούμας στη δήλωσή του κάνει λόγο, για «υποκλοπή»  υπογραφών στο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε, ενώ δεν διστάζει να κάνει λόγο για ψυχιατρικές διαταραχές όσων πρωταγωνίστησαν στη συγγραφή του.
Η δήλωση του κ. Μπρούμα έχει ως εξής:
«Εάν θα άξιζε αντικειμενικά ένας έστω και εν προκειμένω συγκρουσιακός διάλογος για το «Μέτωπο» που να ενδιέφερε τον κόσμο σ’ αυτή ιδιαίτερα τη συγκυρία και να προήγαγε επί καλόν κάποια πράγματα, θα έπρεπε να απευθυνθούμε στην ευγενή καλοσύνη των υπεύθυνων των μέσων ενημέρωσης και να τους παρακαλούσαμε να μας φιλοξενούσαν για τον σκοπό αυτό, ώστε να ταλαιπωρούσαμε δικαίως τον κόσμο.
Όμως είμαι βέβαιος πως οι νοήμονες αναγνώστες του κειμένου των «7», της μαϊμού «συντονιστικής επιτροπής» του Μετώπου που δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης, έχουν ήδη αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται περί κάτι τέτοιου. Εντούτοις και να το ήθελα, δεν θα μπορούσα δυστυχώς να προφυλάξω τον καθένα, έστω έχοντα κάποια  σχέση με το Μέτωπο από τον διαγραφόμενο κίνδυνο της αυτογελοιοποίησης και του αυτοεξευτελισμού του.


Η υπόθεση του ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ  είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για το Δήμο μας και σ’  αυτήν έχει θέση κάθε δημότης  που μπορεί να αρθρώσει ουσιαστικό λόγο με περιεχόμενο και νόημα και να καταθέσει κάτι θετικό. Δεν είναι χώρος - θέατρο για να παίζει και να γελάει ο κάθε πικραμένος, ούτε για να εκβράζει τα απωθημένα του.
Δεν θα ήθελα λοιπόν να υπεισέλθω στο πόσο γελοία, διάτρητη και ιδιοτελής είναι η παράθεση δήθεν «κοινών διαπιστώσεων» και η επίκληση λογικοφανών, φαιδρών ή σωστών επιχειρημάτων στο κείμενο των «7» γιατί δεν θέλουν κατά κανέναν τρόπο αυτοί να κάνουν το αυτονόητο που είναι η συναγωνιστική εμπιστοσύνη, η καλή πρόθεση, η θετικότητα, καθώς αυτά δεν τους χαρακτηρίζουν.
Αν και για πολλούς θα είχα την αυτονόητη υποχρέωση τώρα για να το πράξω, κάνοντας χρήση των ιδιοτήτων μου, δεν θα το κάνω ούτε αυτό, γιατί το ζήτημα δεν είναι το ψυχογράφημα του καθενός αλλά η αποτροπή της παγίωσης εκ μέρους ορισμένων φιλόδοξων πρωταγωνιστών και  του εθισμού εκ μέρους των δημοτών μας  της μικρόνοιας, της μικροψυχίας και της ασχήμιας του δημόσιου λόγου και αντίστοιχων πρακτικών και ενεργειών χαμηλών κινήτρων. Κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για την τοπική δημοκρατία μας και τον πολιτισμό μας. Πρέπει όμως κάποτε να ξεκαθαρίσουμε κι εδώ με το «είμαι ό,τι δηλώσω» το οποίο προσωποποιείται, εκφράζεται έμπρακτα εν προκειμένω  από τον κατέχοντα την παλιά αυτή τέχνη, πρωτεργάτη και της εν λόγω ασχήμιας του κειμένου των «7», ο οποίος μέσα στην «αργία του, μητέρα πάσης κακίας» δηλώνει τώρα νέο ρόλο από πόστο που… «κατέλαβε», πάντα κατά δήλωσή του, … «δημοκρατικά(!)», κρυπτόμενος θρασύδειλα πίσω από άλλους, ικανός και άξιος μόνο για τέτοια.
Αλλά ήδη ορισμένοι της «ομάδας» που τους παραμύθιασε με τις ανόητες μπουρδολογίες του, φέρονται τώρα σαν να τους υπέκλεψε τις υπογραφές, εξοργισμένοι και μετανιωμένοι, καθώς διαθέτουν πράγματι ευαισθησία, φιλότιμο και αξιοπρέπεια. Προσέχουμε  όμως που πάμε, με ποιους συναναστρεφόμαστε και πού  βάζουμε την υπογραφή μας. Λογικό, τίμιο και δίκαιο είναι τώρα να υποστούν κι αυτοί ως ένα βαθμό τις συνέπειες της απερισκεψίας τους. Εν τέλει διαφαίνεται πως θα απομείνει ένας μόνο από τους «7», αυτός… «με τα μεγάλα αυτιά», που ίσως… επιμείνει μέχρι τέλους, ως εμπνευστής και πρωτεργάτης της όλης  αθλιότητας.
Θα ήθελα πάντως να τονίσω ότι,  παρ’ όλα αυτά, αξίζει σε κάθε περίπτωση και σ’ αυτές τις δύσκολες γενικότερες συνθήκες κρίσης, ιδιαίτερα οι άνθρωποι του Μετώπου να προσβλέπουμε, να καλλιεργούμε και να εκπροσωπούμε όχι τα πιο αρνητικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φύσης, τον εγωισμό, τον ατομισμό, την υποκρισία, τη ματαιοδοξία, την πονηρία, την πανουργία, την παράνοια αλλά την αλληλεγγύη, τη φιλία, την καλοσύνη, την εντιμότητα μετέχοντες και γινόμενοι κοινωνοί, κατά το δυνατόν, της τέχνης, της επιστήμης και όλων των επιτευγμάτων του πολιτισμού, επί καλόν.
« Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου  όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς : μην την εξευτελίζεις
μές στην πολλή συνάφεια του κόσμου,
μές στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες» (Κ.Καβάφης).
Ποιητική αδεία, ας μην εξευτελίζουν ορισμένοι  το Μεσολόγγι και τις ιδέες του.
Επιθυμώ εν τέλει να εκφράσω την ειλικρινή κατανόηση και συμπάθειά μου στους πρώην συναγωνιστές του Μετώπου και να δηλώσω πως παρόλα όσα,  θα βρίσκουν την πόρτα του ιατρείου μου πάντα ανοιχτή, όποτε το θελήσουν