Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

«Ενδό – Αχαϊκός» πόλεμος για την αδράνεια της διοίκησης του ΤΕΙ Πάτρας


«Ενδό – Αχαϊκός» πόλεμος ξέσπασε με αφορμή τη διαπίστωση από την πλευρά του δημάρχου Πατρέων, Γιάννη Δημαρά ότι η διοίκηση του ΤΕΙ Πάτρας δεν είχε προβεί σε καμιά απολύτως ενέργεια, για να αποφύγει τη συρρίκνωση του ιδρύματος, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ.
Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην οποία παρουσίασε την αποτίμηση, των χθεσινών του συναντήσεων στην Αθήνα με αξιωματούχους του Υπουργείου Παιδείας μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Γνωρίζαμε ότι μετά την ψήφιση του νόμου ο Υπουργός Παιδείας όπως αυτός εξουσιοδοτήθηκε πλέον με το νόμο, θα συνέτασσε προεδρικό διάταγμα στο οποίο θα ρυθμίζονταν πιθανές μεταφορές και μετακινήσεις σχολών.
Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε από την διοίκηση του ΤΕΙ και συγκεκριμένα από τον Πρόεδρό του, ήταν ότι η πρόταση του ΤΕΙ για τις έδρες των σχολών βρισκόταν υπό διαμόρφωση και μάλιστα την παραμονή της μετάβασής μας στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση του ΤΕΙ συνεδρίαζε για αν θα διαμορφώσει τις δικές της προτάσεις τις οποίες επισήμως θα κατέθετε στον Υπουργό για την τελική διαμόρφωση του Προεδρικού Διατάγματος.
Αυτή την πρόταση του ΤΕΙ, η οποία δεν ήρθε ποτέ, περιμέναμε για να τη στηρίξουμε ως δημοτικό συμβούλιο και να απαιτήσουμε να υλοποιηθεί.



Προς έκπληξή μας, μεταβαίνοντας στη σύσκεψη ο υφυπουργός μας ανέφερε ότι το Προεδρικό διάταγμα έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα βρίσκεται στο ΣτΕ για επικύρωση.
Άρα βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων τα οποία κάποιοι γνώριζαν και εντέχνως τα απέκρυπταν από εμάς.
Αυτοί που γνώριζαν και δεν μίλαγαν, ή αγνοούσαν ενώ όφειλαν να γνωρίζουν, είναι πέρα από τη διοίκηση του ΤΕΙ και κάποιοι από τους εκπροσώπους μας στη Βουλή των Ελλήνων.
Οι οποίοι όχι μόνο δεν κινητοποιήθηκαν αλλά ήταν απόντες ακόμη και από τη χθεσινή κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας. Με εξαίρεση τους βουλευτές Νίκο Τσούκαλη και Μαρία Κανελλοπούλου που έδωσαν το παρών.»
Από την παραπάνω αναφορά προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα, ότι με το ΤΕΙ Πάτρας σε διοικητικό επίπεδο πάντα κάτι δεν πάει καλά. Μια διαπίστωση, που δίνει το δικαίωμα στο Υπουργείο Παιδείας να λάβει τις αποφάσεις του, σχετικά με την έδρα του νέου ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, έτσι όπως αυτές έχουν δημοσιοποιηθεί.
Για την σημερινή συνέντευξη τύπου του δημάρχου Πατρέων χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» στην ηλεκτρονική της έκδοση (ΕΔΩ)