Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Παρέμβαση της Μ. Τριανταφύλλου για τον Αναπτυξιακό νόμο (VIDEO)




Με παρέμβασή της στην ολομέλεια  της βουλής, στις 3/4/2013, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Μαρία Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στην ουσία του νέου Αναπτυξιακού  νόμου που φέρνει προς συζήτηση η κυβέρνηση.
Τόνισε πως στόχος του παρόντος σχεδίου νόμου δεν είναι η ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων και της χώρας, αφού απουσιάζει από αυτό η προοπτική και ο σχεδιασμός της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, αλλά υπάρχει αποψίλωση των δομών που θα βοηθούσαν σε αυτό.
Χαρακτήρισε αυτό το πρότυπο ανάπτυξης  ληστρικό για το δημόσιο ταμείο και επικίνδυνο  για το περιβάλλον. Έκανε λόγο για  περιβαλλοντικά εγκλήματα όπως αυτό στις Σκουριές, τις φαραωνικές ΒΑΠΕ που έχουν ξεσηκώσει όλη τη Κρήτη και τη μονάδα καύσης σκουπιδιών της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι 

.
Επεσήμανε πως το σχέδιο νόμου είναι  συνέχεια του επενδυτικού  μοντέλου που εφαρμόζεται εδώ και είκοσι χρόνια   από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ενός μοντέλου που έφερε πλασματική ανάπτυξη  στηριγμένη σε πήλινα πόδια ενώ την ίδια στιγμή  προωθούσε την αποδιάρθρωση της παραγωγής και τη συρρίκνωση της   αγροτικής οικονομίας.
.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ μίλησε με στοιχεία  για τεράστια οικονομικά σκάνδαλα που έχουν γίνει στην Ιονία και την Ολυμπία Οδό, χαρακτηρίζοντας ως ακραία υποκρισία, από την κυβέρνηση, να μιλάει  για χιλιάδες θέσεις εργασίας, τη στιγμή που  άφησε τους παραχωρησιούχους των αυτοκινητοδρόμων να κλείσουν τα εργοτάξια πριν δυο χρόνια, παράνομα και αντισυμβατικά. 
Τέλος είπε πως αυτό το μοντέλο  οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή και πως  ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, εκφράζει μία άλλη αντίληψη που θα έχει ως βασικά στοιχεία την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, την πραγματική δημοκρατία, με διαφάνεια και κοινωνικό έλεγχο παντού.