Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

"Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας" στο Μεσολόγγι την Τρίτη 2/7

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία Φρέον, πιστή στην αξία της για τη σημασία του θεάτρου στην εκπαιδευτική διαδικασία, βάζει πλώρη για νέες περιπέτειες και παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση "Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας" στο ανοιχτό θέατρο του λιμανιού στο Μεσολόγγι την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.
Το Μαγικό Ταξίδι της Ευγενίας προέκυψε από την αγάπη, το μεράκι και τη σκληρή δουλειά όλων των συντελεστών. Θεμελιώνεται στον διττό ρόλο της θεατρικής δραστηριότητας – και ως αυτοσκοπός αλλά και ως μέσο ανάδειξης ενός άλλου σημαντικότατου εκπαιδευτικού στόχου: τη σημασία των Βιβλίων και της Ανάγνωσης για τη διεύρυνση της παιδικής φαντασίας και την καλλιέργεια μιας ευρύτερης βιβλιοφιλικής -και άρα ανθρωποκεντρικής- κουλτούρας για όλους.
"Με αγάπη έχουμε καταθέσει και τα θεατρικά μας εργαλεία! Θέατρο σιλουετών, τεχνικές σωματικού θεάτρου, τραγούδια και διαδραστικά παιχνίδια για όλους διαπλέκουν τον κόσμο της παιδικής φαντασίας και των θρυλικών ηρώων των βιβλίων με αυτόν της πραγματικότητας. Η ζωντανή πρωτότυπη μουσική, η ευέλικτη σκηνογραφία και η πολύπλευρη υποκριτική συνεργάστηκαν οργανικά ώστε να «δέσει» μαγικά ένα ταξίδι στην ανθρώπινη δημιουργία που μας παρέσυρε όλους κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του και εξακολουθεί να μας παρασύρει και κάθε φορά που το παρουσιάζουμε…" σημειώνουν οι συντελεστές της παράστασης στο ιστολόγιό τους.

Σύντομη περιγραφή



Μια μικρή ντετέκτιβ, η μικρούλα Ευγενία, που μισούσε τα βιβλία, αποκοιμιέται προσπαθώντας να διαβάσει και βλέπει στον ύπνο της τον χειρότερό της εφιάλτη! Βρίσκεται κλειδωμένη στην Παλιά Βιβλιοθήκη και ο μόνος τρόπος για να βγει είναι να βρει το μαγικό Βιβλίο της Σοφίας! Τι γίνεται όταν ξάφνου ζωντανεύουν μέσα από τα βιβλία ο Ηρακλής και ο Άτλας, η Νυσταγμένη Ωραία Κοιμωμένη, ο Μπετόβεν, ο Δον Κιχώτης -ο Παράφρων Παράφωνος Ιππότης- και πόσοι άλλοι ήρωες; Τι θα συμβεί όταν κάποιες περίεργες συναντήσεις θα θέσουν σε κίνδυνο την αποστολή της;

Η μικρούλα Ευγενία παίζοντας με σκιές και ήχους και έχοντας στο πλευρό της τους τρεις Βιβλιοφάγους, τα σκανταλιάρικα ξωτικά της Βιβλιοθήκης, περιπλανιέται στον χώρο και στον χρόνο. Θα συναντήσει τους χαρακτήρες-ήρωές της, που με τα καμώματά τους τη βάζουν σε περιπέτειες αλλά και με τα μυστικά τους θα την βοηθήσουν να πλησιάσει το Μαγικό Δέντρο της Γνώσης και να γευτεί τους απαράμιλλους καρπούς του!

Μια κωμική αναζήτηση αυτογνωσίας γεμάτη τραγούδια και ζωντανή μουσική, όπου παρελαύνουν χαρακτήρες διαχρονικοί, που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα στην ιστορία μας και ζωντανεύουν στην παιδική ψυχή τη μαγεία των βιβλίων. Μια φαντασμαγορική γιορτή που γνωρίζει στους μικρούς μας φίλους την αξία της γνώσης και της περιέργειας και μας εμπνέει να βλέπουμε όνειρα πριν κοιμηθούμε!