Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πολιτισμικός θεσμός υψηλού επιπέδου το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου

Μπορεί οι εκδηλώσεις για το 2ο φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου να ολοκληρώθηκαν, όμως το κοινό και οι επισκέπτες της περιοχής και γενικότερα οι φιλότεχνοι μπορούν μέχρι το τέλος του Ιουλίου να επισκεφθούν τις δυο κεντρικές εκθέσεις του φεστιβάλ, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο και στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΔΙΕΞΟΔΟΣ».
Πρόκειται για τις εκθέσεις αφιερώματα στον μεγάλο φωτογράφο Κώστα Μπαλάφα με έργα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη, στο Τρικούπειο και την έκθεση «ΛΙΒΥΗ : ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ - Ο πόλεμος των ατάκτων» του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσίνη στη «ΔΙΕΞΟΔΟ». Οι εκθέσεις λειτουργούν καθημερινά με ελεύθερη είσοδο 9-1 το πρωί και 7-9 το απόγευμα.
Ως MessolonghiNews οφείλουμε να τονίσουμε ότι το «2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου», μας απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει και να γίνει θεσμός της πόλης μας. Η ποιότητα που ανέδειξε, άγγιξε τους πολίτες του Μεσολογγίου και τους επισκέπτες του φεστιβάλ, οι οποίοι ξεπέρασαν τις αναμενόμενες προσδοκίες. Η εικόνα των εκθέσεων που φιλοξενήθηκαν στα ιστορικά κτίσματα της πόλης μας, άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων, τόσο για το επίπεδο των φωτογραφιών όσο και για τους χώρους που τις φιλοξένησαν.

Τέτοιες εκδηλώσεις προβάλλουν σίγουρα το Μεσολόγγι και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους φορείς να τις αγκαλιάσουν , να τις υποστηρίξουν με όποιον τρόπο μπορούν καθώς είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι το μέλλον του τόπου μας σε δύο τομείς μπορεί να στηριχτεί: την ανυπέρβλητη φύση του και τις παραδόσεις και ιστορία του.