Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μαρίνα Μεσολογγίου: ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ

Στις 15/07/2013, ο ναυτικός όμιλος Μεσολογγίου απέστειλε προς την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη, έγγραφο το οποίο υπέγραφε ο κ. Γιάννης Κανής ως πρόεδρος και ο κ. Γιάννης Κουρούκλης ως αντιπρόεδρος (σ.σ τα εξερχόμενα έγγραφα των φορέων τα υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας του συλλόγου) και με το οποίο ζητούσαν πιθανόν αγνοώντας την θέση των μελών του ναυτικού ομίλου.
1. Να μην υπογραφεί η σύμβαση παραχώρησης της τροποποίησης χωροθέτησης της μαρίνας Μεσολογγίου
2. Να επαναδημοπρατηθεί το έργο
Επίσης στο συγκεκριμένο έγγραφο ανέφεραν ότι τα κτήρια της Μαρίνας είναι παράνομα όπως επίσης και η λειτουργία της.
Στις 17/07/2013 οι ίδιοι κύριοι επισκέφτηκαν, συνοδευόμενοι από τον κ. Δημήτρη Κουτσοδόντη συγγενή και συνεργάτη του κ. Κυριακούλη που έχει μετοχές στη Μαρίνα Λευκάδας και στην μαρίνα Γοβιών Κέρκυρας, τον πρόεδρο της λιμενικής επιτροπής κ. Λουκόπουλο.



Φυσικά δεν πήγαν σε συνάντηση για να συζητήσουν για τα σκουπίδια στη λιμνοθάλασσα ή για τα προβλήματα της νεολαίας αλλά το αντικείμενο τους ήταν αποκλειστικά για την μαρίνα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγους μήνες ο κ. Κυριακούλης πούλησε το 50% των μετοχών του από τις ανωτέρω μαρίνες σε τουρκική πολυεθνική εταιρεία η οποία για τα θέματα των μαρίνων έχει ολλανδικό μάνατζμεντ.
Το ερώτημα που θα πρέπει να απασχολήσει κάθε σοβαρό και υπεύθυνο πολίτη του δήμου είναι γιατί κάποιοι άνθρωποι ακολουθώντας την ίδια την τακτική επιχειρούν να χαρίσουν ουσιαστικά υποδομές που έχουν σχέση με τον τουρισμό σε τουρκικές πολυεθνικές εταιρείες χρησιμοποιώντας μάλιστα ως υπομόχλιο τον ολλανδό επενδυτή ο οποίος ανέλαβε την διοίκηση της Μαρίνας με την στήριξη του πρώην προέδρου της λιμενικής επιτροπής κ. Παπαδόπουλου ο οποίος μάλιστα με την πρόταση του ουσιαστικά έθεσε εκτός διοίκησης τον μεσολογγίτη επενδυτή.
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι σε αυτήν την πόλη θα πρέπει να στηριχτούν τα παιδιά της και όλοι αυτοί που στις δραστηριότητες τους έχουν μια αναπτυξιακή κατεύθυνση και αφενός μεν να υποστηριχτούν, αφετέρου δε να προστατευτούν αυτοί οι άνθρωποι από πρακτικές που στηρίζουν ξένα και ύποπτα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Είναι γεγονός ότι οι Τούρκοι χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να πάρουν την μαρίνα όπως έκαναν άλλωστε και με αρκετές μαρίνες. Όμως είναι απαράδεκτο στην πόλη όπου με την έξοδο των κατοίκων της  σηματοδοτήθηκε και η έξοδος των Τούρκων από την Ελλάδα σήμερα να στηρίξουμε την είσοδο των τούρκων μέσα από επιχειρήσεις και οικονομικές διαδικασίες που αποτελούν την βάση για την ανάπτυξη της χώρας.
Να σταματήσουν όλοι αυτοί που για καθαρά προσωπικό τους συμφέρον εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Μακριά από το Μεσολόγγι.

Α.Γ.