Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Έγκλημα και τιμωρία

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας
Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου
Επικεφαλής του "ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ"


Πέρα ακόμη από τη δυσαρέσκεια και την οργή των Μεσολογγιτών για όσα έχουν μέχρι τώρα συμβεί σε βάρος των δικαίων και συμφερόντων του δήμου, το χειρότερο είναι ότι διαγράφονται ήδη οι απειλητικές σκιές που επιβεβαιώνουν ότι θα υλοποιηθούν οι χειρότερες υποψίες για τη δυνατότητα συνέχισης παροχής ολοκληρωμένης νοσοκομειακής περίθαλψης εκατό και πλέον χιλιάδων κατοίκων της Νότιας Αιτωλοακαρνανίας από το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. 
Μέσω του νέου Νοσοκομείου στο Αγρίνιο, που έχουν σκοπό να το λειτουργήσουν σε βάρος από κάθε άποψη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, θα επιδιωχθεί σταδιακά να προστρέχουν όλοι οι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας για την υγεία τους στο Αγρίνιο κι αυτό θα κάνει τα πράγματα πολύ πολύ χειρότερα  τόσο για τους Μεσολογγίτες όσο για τους Ναυπάκτιους και τους Ξηρομερίτες. Ιδιαίτερα για το Μεσολόγγι, αυτό είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη καθώς πέραν των άλλων, το  υπάρχον εδώ Νοσοκομείο λειτουργεί  πολύ περισσότερο του ενός αιώνα (κληροδότημα «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»),  οπότε το πλήγμα και σε συμβολικό επίπεδο είναι βαρύτατο και συντριπτικό. 




Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το Μεσολόγγι να νομιμοποιήσει τερατώδη τετελεσμένα εγκλήματα της κυβέρνησης, των Αιτωλοακαρνάνων πολιτευτών  και του αμαρτωλού λόμπυ των Αγρινιωτών. Φωνάζαμε από χρόνια για τις συνέπειες των σχεδίων τους που διαβλέπαμε και μας αντιμετώπιζαν με το  «ατράνταχτο» επιχείρημα της ανεκδοτικής «κατσίκας του γείτονα» που τάχα εμείς επιδιώκαμε «να ψοφήσει». Τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί; Με την οικτρή οικονομική κατάσταση των δημοτών μας, όπως και ολόκληρου του ελληνικού λαού,  που γίνεται όλο και πιο αφόρητη, ευρισκόμενοι όλο και περισσότεροι στα όρια επιβίωσης, αλλά και με δήμαρχο το φανατικό υπέρμαχο της «ανάπτυξης πέρα από τις δημόσιες υπηρεσίες», κ.  Πάνο Κατσούλη, (δεν πολυπειράζει, δηλαδή, κατά τη λογική του δημάρχου,  αν πάνε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες στο Αγρίνιο, εμείς στο Μεσολόγγι θα βασιστούμε στην… «ανάπτυξη»!) υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν πραγματικότητα τα πιο εφιαλτικά σενάρια. 

Έχει έρθει  η ώρα να χρησιμοποιηθούν τα έσχατα  όπλα υπεράσπισης των καλώς νοούμενων συμφερόντων της περιοχής μας αλλά και αυτών του δημοσίου.   Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Αγρίνιο επείγονται για τη μεταφορά στο νέο νοσοκομείο, βιαστικά,  μες στο κατακαλόκαιρο, για δύο λόγους. Αφενός, φοβούμενοι «εμπλοκή» από πιθανή καταφυγή στη δικαιοσύνη για φημολογούμενες σοβαρές παραβάσεις περιβαλλοντικών όρων στη χωροθέτηση και την κατασκευή του νέου  νοσοκομείου (συνθήκη Ramsar, μπάζωμα ρεμάτων κ.λ.π.). Και αφετέρου επειδή υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τη νομιμότητα της ένταξης της χρηματοδότησης του μηχανολογικού εξοπλισμού του νέου νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ, με πιθανολογούμενο κίνδυνο, σε ενδεχόμενη τέτοια περίπτωση παρανομίας, την απαίτηση επιστροφής χρημάτων με την επιβολή προστίμων σε βάρος του ελληνικού δημοσίου κ.λ.π. . Εννοείται πως δεδομένων και  άμεσα  κατατεθεισομένων   των συγκεκριμένων περί αυτών  στοιχείων, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η  δικαιοσύνη έχει αυτεπάγγελτα το λόγο.