Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Χιλιάδες οι επισκέπτες στην 3η Έκθεση Τοπικών Προϊόντων Δυτ. Ελλάδας στο Μεσολόγγι

«Έκλεισαν» χθες στο Μεσολόγγι οι πύλες  της 3ης  Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων, με κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, καθόλη τη τετραήμερη λειτουργία της. Στα πλαίσια της έκθεσης διοργανώθηκαν με πρωτοβουλία των διοργανωτών ενημερωτικές συναντήσεις των εκθετών – τοπικών επιχειρηματιών, με τους εκπροσώπους των διμερών επιμελητηρίων που την συνδιοργάνωναν.
Την Παρασκευή, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της έκθεσης, το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο δια του Προέδρου του Χρήστου Δήμα και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας δια του Αντιπροέδρου του Κώστα Μπόκα, ενημέρωσαν επιχειρηματίες και παραγωγούς για τις προϋποθέσεις προώθησης των εξαγωγών στη Ρωσία. Εκτός του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη, παρενέβη και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας την αναγκαιότητα της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, το ρόλο της Περιφέρειας και τη σημασία των εξαγωγών στην προσπάθεια αυτή.



Το Σάββατο, στο Γραφείου του Δήμαρχου Μεσολογγίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των τοπικών επιχειρηματιών με τους εκπροσώπους του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στη διάρκεια της οποίας εξετάσθηκε, εκτός των άλλων, η συμμετοχή του δήμου, του επιμελητηρίου και τοπικών επιχειρηματιών, στην 79η Διεθνή Έκθεση τροφίμων, ποτών και αγροτικών προϊόντων, που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο από τις 17 έως τις 26 Ιανουαρίου 2014, την επονομαζόμενη «Πράσινη Εβδομάδα Βερολίνου». 
Χθες, τελευταία ημέρα της έκθεσης, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: « Η ανάπτυξη ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ στην περιοχή του λιμένα Μεσολογγίου. Προϋποθέσεις και δυνατότητες».
Το επίσημο ξεκίνημα της έκθεσης έγινε την περασμένη Πέμπτη, παρουσία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, κ.κ. Κοσμά, της Βουλευτού κυρίας Μαρίας Τριανταφύλλου, των συνδιοργανωτών της Έκθεσης, δημάρχων, εκπρόσωπων αρχών και φορέων της περιοχής, αλλά και πλήθος κόσμου. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου κ. Δήμας και ο εμπορικός ακόλουθος της Ρωσικής Πρεσβείας κ. Nikitiv.
Ο δήμαρχος Μεσολογγίου χαιρετίζοντας το ξεκίνημα της έκθεσης σημείωσε: «Ο δήμος Μεσολογγίου ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια την Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και κατάφερε να καταστήσει αυτό το γεγονός θεσμό για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Στόχος μας η δημιουργία μόνιμων εκθεσιακών εγκαταστάσεων, χρησιμοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν, αλλά βρίσκουμε εμπόδια από την γραφειοκρατία.
Παρόλα τα προβλήματα όμως, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων και στα πλαίσια αυτά θα καταθέσουμε στη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκληρωμένη πρόταση για την δημιουργία μόνιμου δημοπρατηρίου στο Μεσολόγγι, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.»