Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

"Ατύχημα ή από πρόθεση δολοφονία;" ο θάνατος 22χρονου στην Κατοχή;

"Ατύχημα ή από πρόθεση δολοφονία;" είναι ο γρίφος που καλούνται να διαλευκάνουν οι διωκτικές αρχές για το θάνατο, 22χρονου από το Μεσολόγγι, σήμερα τα ξημερώματα στην Κατοχή Μεσολογγίου.
Η αστυνομία έχει συλλάβει και ανακρίνει συνομήλικο φίλο του θύματος, στο πατρικό σπίτι του οποίου βρέθηκε νεκρός ο 22χρονος με τραύμα από κυνηγετικό  φυσίγγιο στο κεφάλι.
"Παίζαμε Ρώσικη ρουλέτα" ισχυρίζεται ο δράστης στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, όταν ειδοποιήθηκαν από περίοικους που άκουσαν τον πυροβολισμό.
Τόσο το θύμα όσο και ο φερόμενος ως δράστης διαμένουν στο Μεσολόγγι και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές για διακεκριμένες κλοπές.
Για το τραγικό συμβάν η αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:




"Συνελήφθη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου, ένας 22χρονος ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία συνομηλίκου φίλου του σήμερα (15-1-2014) τα ξημερώματα στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας.
Ειδικότερα περίπου στις 4:30 σήμερα το πρωί σε μονοκατοικία του δράστη στη Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας, αυτός πυροβόλησε τον παθόντα με κυνηγετικό όπλο μια φόρα στο κεφάλι, κοντά στο αυτί,  προκαλώντας το θανάσιμο τραυματισμό του.
Σε έρευνα που ενεργήθηκε στην οικία, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο κυνηγετικά όπλα, (μία καραμπίνα και ένα μονόκαννο), έναν κάλυκα κυνηγετικού φυσιγγίου καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Σύμφωνα με ισχυρισμούς του δράστη, ο θανάσιμος τραυματισμός του παθόντα οφείλεται σε ατύχημα την ώρα που περιεργάζονταν τα δυο κυνηγετικά όπλα.
Ο 22χρονος δράστης ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για διάπραξη κλοπών θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.Το Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, εξετάζει με προσοχή όλα τα δεδομένα."