Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

"Γνωριμία με τις παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας" από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεσολογγίου

"Ήταν σαν παραμύθι...Μια ζεστή αγκαλιά περίμενε τα παιδιά μας... και έμαθαν για τον τόπο και τις ρίζες τους, με έναν άλλο τρόπο... Σας ευχαριστούμε Συνεχίστε.."αυτά έγραψε η κα. Νεκταρία Καντζούρου από το ιδ. νηπιαγωγείο "παραμυθένιος κόσμος" που μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, "Γνωριμία με τις ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές: «Σέρσιγκας, Αμαλία, Τσολιάς, Μεσολογγίτικος Ντουλαμάς»".

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου που υλοποιείται από τη Βυρωνική Εταιρεία Μεςολογγίου η οποία, εκτός των άλλων παραδοσιακών φορεσιών, διαθέτει στα εκθέματά της και αυθεντική στολή “Αμαλίας” την οποία φορούσε η κόρη του οπλαρχηγού Κώστα Μακρυκώστα ως κυρία των τιμών στην Αυλή της Βασίλισσας Αμαλίας.

Η φιλόλογος καθηγήτρια κα. Διαμάντω Λιαπίκου μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας διδάσκει το ανωτέρω πρόγραμμα με πολύ ιδιαίτερο τρόπο προσεγγίζοντας με ευαισθησία το μυαλό και την καρδιά των μικρών παιδιών του Νηπιαγωγείου, αλλά και των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία του τόπου και την προέλευση των ανωτέρω αναφερόμενων ελληνικών φορεσιών με οπτικοακουστικά μέσα, ντύνονται με αυτές, ζωγραφίζουν και χορεύουν με παραδοσιακά τραγούδια και με τους ήχους του Αϊ Συμιώτικου ζουρνά.