Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Β. Μπρούμας: "Η εξαπάτηση των δημοτών και η συγκάλυψη του εγκλήματος δεν θα περάσουν! "

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας

Υποψήφιος δήμαρχος Μεσολογγίου με τον συνδυασμό "Συμμαχία Δημοτικής Αναγέννησης"

 

Είναι κατανοητό και αποδεκτό ως ένα βαθμό ένας δήμαρχος να υπερασπίζεται κατά τον απολογισμό του το έργο που παρήγαγε στο δήμο του κατά τη διάρκειά της θητείας του, αλλά αυτό που συνέβη με τον δήμαρχο Μεσολογγίου, κ. Πάνο Κατσούλη, ξεπερνάει κάθε όριο αποδοχής και ανοχής, καθώς παραβιάζει βάναυσα τη λογική των πραγμάτων και ταυτόχρονα προσβάλλει το πολιτικό κριτήριο και αισθητήριο των δημοτών.

Εμφανίστηκε, λοιπόν, ο δήμαρχος Μεσολογγίου κατά τον απολογισμό της τριετούς θητείας του, όχι μόνο ως απόλυτα ικανοποιημένος σωτήρας, νοικοκύρης, οικονομολόγος, κοινωνικά ευαίσθητος, αναπτυξιακός κ.λ.π., αλλά και έτοιμος να… απογειώσει κιόλας το δήμο! Όμως, έλεος! Όχι πια άλλα φούμαρα, μπούρδες, λόγια του αέρα από το δήμαρχο Μεσολογγίου, γιατί η σκληρή και αμείλικτη πραγματικότητα του δήμου και της τοπικής κοινωνίας είναι εδώ, τον εγκαλούν και τον διαψεύδουν.


Όπως μας είπε, «θα προσπαθήσουμε να είναι η πενταετία της απογείωσης για μια νέα αναπτυξιακή πορεία για το δήμο μας» και ότι η δημοτική του αρχή «αντιμετώπισε τη χειρότερη οικονομικο-πολιτική κατάσταση από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά» αλλά, προφανώς, τα … «κατάφερε» σε μια σειρά πραγμάτων που ανέφερε, όντας …απογειωμένος για τα επιτεύγματά του, ανάμεσα στα οποία είναι ότι «δεν έκλεισε ο δήμος»(!) και ότι «μείωσε τα χρέη του κατά το ήμισυ». Αυτά ακούγονται πράγματι ωραία, αλλά κάπου εδώ η παράσταση λαμβάνει τέλος. Δεν θα μείνουμε στις διαχειριστικές πρακτικές της παρούσας δημοτικής αρχής, μοναδικό άλλωστε ζήτημα για το οποίο ερίζουν οι τοπικοί εκπρόσωποι της κατάπτυστης κυβερνητικής μνημονιακής και εγκληματικής πολιτικής. Εμείς θέλουμε να απευθυνθούμε στους δημότες μας, όχι ως συμμετέχοντες σε τοπικά πολιτικά καλλιστεία, αλλά επικαλούμενοι τη μνήμη, την κρίση και τις πραγματικές ανάγκες τους ως αγωνιούντων δημοτών και σκεπτόμενων πολιτών.

Καλά το πολιτικό ποιον του δημάρχου. Ή μήπως δεν έχει πλέον σημασία; Ξεκίνησε λοιπόν τη δράση του ως «αγρινιοτσολιάς»- αντινομάρχης και βρέθηκε στη συνέχεια ως εκλεκτός των πολιτικών λαμογιών του ΠΑΣΟΚ στη δημαρχία, ελέω συγκυρίας. Είχε εντυπωσιαστεί αρχικά και ήταν τόσο ένθερμος «μνημονιακός» με την ανάληψη της θητείας του, που το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ονομάσει, ο αθεόφοβος, «μνημόνιο» τη συμφωνία συνεργασίας με το ΤΕΙ! Στη συνέχεια, μπροστά στην καταστροφή της χώρας, τον προηγηθέντα διαμελισμό της επαρχίας Μεσολογγίου, τον στραγγαλισμό και τη λεηλασία του δήμου, άλλοτε αδιάφορος, παθητικός συνεργός στα τοπικά πολιτικά εγκλήματα και άλλοτε, μετά από κάποιους λεονταρισμούς, κάποιες τουφεκιές στον αέρα και στο γάμο του καραγκιόζη, υπέκυπτε. Συντονισμένος πάντα και με την ηθική αυτών που κυβερνούν ως εντολοδόχοι της τρόικα, τοπικός υπηρέτης τους ο ίδιος.

Αόμματος, απαθής μπροστά σε μια διαλυμένη κοινωνία, εθελόδουλος, δουλόφρονας – επαναστάτης που εξαργύρωσε από καιρό την «επαναστατικότητά» του. Δεν έχει ακούσει τίποτα για τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, για τους «χασάπηδες» της ΕΕ και του ΔΝΤ, για το «κοινωνικό τσουνάμι» των συνεπειών των Μνημονίων, για το μνημονιακό καθεστώς υποτέλειας, για την «απελπιστική» ανεργία των νέων. Για τον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική κυριαρχία και τον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία του, για τη νέα συνταγή της καθολικής ισοπέδωσης και της γενικευμένης βαρβαρότητας που δοκιμάζεται στη χώρα μας, η οποία έχει επιλεγεί ως πειραματόζωο, για την επιδιωκόμενη υποτέλεια και ταπείνωση του λαού μας και των δημοτών μας, για τη μετατροπή της χώρας μας σε καθεστώς νεοαποικιακής κατάστασης – μπανανίας με συνέπεια την καταστροφή του παραγωγικού της δυναμικού και την καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών αποθεμάτων και δυνατοτήτων της. Δεν έχει ακούσει τίποτα για τη σημερινή καταστροφική πορεία της χώρας. Πολιτικός ρεαλιστής, φέρεται από καιρό πεισμένος για την αναγκαιότητα «επανίδρυσης» του κράτους τοπικά σε βάρος του Μεσολογγίου, για τις (κατ’ ευφημισμόν) αναδιαρθρώσεις που διαμορφώνουν δομικά (κοινωνικά, νομικά, οικονομικά) συνολικά μια Ελλάδα κι ένα Μεσολόγγι στα μέτρα της επικείμενης γερμανικής κατοχής.

Δεν μπορεί βέβαια ούτε κατά διάνοια να αρθρώσει και να εκφράσει το «φέρτε πίσω τα κλεμμένα του δήμου», παρά το ευνοϊκό κλίμα που διαμορφώνεται τρεχόντως με την περιβόητη αντίστοιχη επιχείρηση σε εθνική κλίμακα. Δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα «προσκυνούσε», όπως και όλοι οι «ευρωλιγούρηδες», τους τοποτηρητές- γκαουλάιτερ που θα προσφέρουν χάντρες και καθρεφτάκια με τη σύγχρονη μορφή του ΕΣΠΑ και άλλων κονδυλίων, παζαρεύοντας κατά πάσα πιθανότητα τα «φιλέτα» της περιοχής που θα ξεπουληθούν από όλους αυτούς στους ξένους κεφαλαιοκράτες αλλά και τους ντόπιους διαπλεκόμενους κρατικοδίαιτους «επιχειρηματίες», μέσα από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων. Ο Π.Κατσούλης είναι άλλωστε «μανούλα» στα πάσης φύσεως «ξεπουλήματα», ιδιαίτερα των συμφερόντων και των δικαίων του Μεσολογγίου (Εφετείο, υπηρεσίες κ.λ.π.) προς ίδιον πολιτικόν όφελος.

Τι έχει άραγε να πει ο «μνημονιακός» δήμαρχος στα εκατομμύρια Έλληνες και τις χιλιάδες δημότες μας που έχουν ήδη χρεοκοπήσει αυτοί σε προσωπικό ή οικογενειακό επίπεδο, όντας σε απόγνωση από την πολιτική των πολιτικών προστατών του δημάρχου, εντολοδόχων της ΕΕ του κεφαλαίου; Για το καταρρακωμένο κύρος του δήμου, για την υποτελή πολιτική του στις δυνάμεις που απεργάζονται την καταστροφή του Μεσολογγίου; Ο Π.Κατσούλης καθίσταται εντελώς συνυπεύθυνος και συνένοχος για τη μοίρα του δήμου. Οι Μεσολογγίτες έχουν ήδη υποστεί τις συνέπειες της επιλογής τους εκλέγοντας τον Π.Κατσούλη και έπονται και χειρότερα. Οι δημότες που έχουν βυθιστεί στα Τάρταρα της οικονομικής καταβαράθρωσης εξαιτίας της ασκούμενης μνημονιακής πολιτικής διακατέχονται πλέον από ένα πρωτοφανούς έκτασης και έντασης αίσθημα παντελούς αδιαφορίας για την τύχη του Μεσολογγίου- τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Οι Μεσολογγίτες ψηφοφόροι δεν πρέπει όμως, παρόλα αυτά, να σκύψουν το κεφάλι και να παραδοθούν. Υπάρχουν κι άλλοι κίνδυνοι για το δήμο μας. Θα αφήσουμε να καταλυθούν τα πάντα άπαντα της πρωτεύουσας Ιερής Πόλης; Οι μνημονιακοί δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ κ.λ.π. δεν έχουν κανένα πρόβλημα ούτε επ’ αυτού.

Είναι επιπλέον απίστευτη η πολιτική θρασυδειλία του σημερινού δημάρχου. Όταν κατάλαβε ότι ο Στουρνάρας τελειώνει, άρχισε να τον…καταγγέλλει! Ούτε καν την τρόικα! Θα το κάνει βέβαια, αφού αυτή καταργηθεί. Αντί να υπερασπίζεται σθεναρά με πίστη, με αφοσίωση και ανυποχώρητα τα δίκαια, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του δήμου με σύνθημα «φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα», απλώς ψελλίζει σάπια μισόλογα περί αδικιών για εσωτερική κατανάλωση. Πλεόνασμα κοροϊδίας. Ούτε καν μεταμελημένος μνημονιακός «αγρινιοτσολιάς». Με αποσταθεροπποιημένη αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία, ουδέποτε αντιτάχθηκε ουσιαστικά και δυναμικά στις κατάπτυστες αποφάσεις σε βάρος του Μεσολογγίου των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ιδιαίτερα των τοπικών.

Ιδιαίτερα για τη νεολαία για την οποία φέρεται ενδιαφερόμενος μέσω του αθλητισμού, τι πρότυπο της προσφέρει ο ίδιος; Πέραν αυτού, μήπως έχει ακούσει, επαιρόμενος τοπικός «θριαμβευτής», για το θρίαμβο του πρωτογενούς πλεονάσματος …ανέργων; Για τα προγράμματα στο δήμο που εξυπηρετούν εντελώς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, καθώς αρκετοί δημοτικοί παράγονρες τάζουν ψίχουλα στους πενόμενους δημότες, σε μια αισχρή επιχείρηση εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων;

Απέναντι στον αγώνα για τα ζωτικά αιτήματα των εργαζομένων και του λαού για το ψωμί, τη δουλειά, την παιδεία, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία της εποχής μας, από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος είχε ξεκαθαρίσει πως αυτός «εκπροσωπεί και συντάσσεται με την εξουσία και όχι με τα συνδικάτα και τους αγώνες τους».

Τώρα προσπαθεί όσο μπορεί, θολώνοντας τα νερά, να συγκαλύψει το γενικότερο έγκλημα που διαπράττεται στην Ελλάδα της κοινωνικής και εθνικής καταστροφής και εναντίον του Μεσολογγίου, με συνενόχους, δυστυχώς, στα τοπικά όλους ανεξαιρέτως τους μέχρι σήμερα δημοτικούς παράγοντες, η στάση των οποίων ήταν ανέκαθεν απαράδεκτα ενδοτική ως προς τα δίκαια αιτήματα και συμφέροντα του Μεσολογγίου, δίνοντας πρωτίστως εξετάσεις στα κόμματα και κοιτάζοντας το προσωπικό τους συμφέρον. Ας προσέξουμε, τέλος, την απάτη, τη λαθροχειρία που επιχειρεί ο δήμαρχος απέναντι στο θανάσιμο στραγγαλισμό για το δήμο μας. Μιλάει για φοβερή επιτυχία που δεν έκλεισε ο δήμος επί των ημερών του! Φοβερή διάσωσή του! Για φοβερή ετοιμότητα απογείωσής του! Μα είναι δυνατόν να είναι διάσωση η καταβαράθρωση, οι τόσες ήττες και οι καταρρεύσεις που τον έχουν ανεξίτηλα σημαδέψει και χαρακτηρίσει αντίστοιχα; Ετοιμότητα απογείωσης ο καταποντισμός; Τι άλλο χειρότερο μπορούσε να συμβεί δηλαδή στο Μεσολόγγι; Αυτή είναι η πανάθλια πολιτική και ηθική των Πασόκων, ΝΔκρατών και όσων τους υπηρετούν τοπικά. Αυτές τις συνέπειες της ακρισίας και ανοησίας έχει η διολίσθηση του Π.Κατσούλη προς τις αγρινιώτικες, πατρινές και «κεντροαριστεροδεξιές» απαιτήσεις. Ούτε λέξη δεν έχει βρει ποτέ να πει για Κατσιφάρες, Σώκους, και λοιπούς πασόκους και το συναπάντημα, παρά τα πολιτικά εγκλήματα που έχουν διαπράξει σε βάρος του Μεσολογγίου. Πράττοντας τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα, αποτυγχάνοντας στα κύρια και σημαντικά, θέλει και επιβράβευση από πάνω.

Η καπιταλιστική κρίση και «η νέα πραγματικότητα του Καλλικράτη» που ο δήμαρχος θαυμάζει, εμπνέεται από αυτή και την υπηρετεί πιστά, όπως υπηρετεί και προσκυνά και τους σχεδιαστές της, είναι πράγματι εδώ. Σ’ αυτό το πλαίσιο τοποθετεί και το νέο του μοντέλο και το όραμά του για «ανάπτυξη του τουριστικού τομέα όλων των μορφών». Τουλάχιστον δήμαρχε, «περνάς καλά εκεί πάνω;» όπως θα ’λεγε κι ο Νικόλας Άσιμος ή «όταν κοιτάς από ψηλά, μοιάζει ο κόσμος ζωγραφιά!»που έλεγε η Νάντια Κωνσταντοπούλου! Αντε να… ανέβουμε κι εμείς σε κανένα αεροπλάνο, να δούμε τον κόσμο από κει πάνω!..

Και κάτι τελευταίο. Μάθαν πως αγαπιόμαστε στο Μεσολόγγι, πλακώσανε και οι Αγρινιώτες! Ε, λοιπόν, να κάτσουν καλά. Να κρατήσουν για τον εαυτό τους τα εκλεκτά εξαγώγιμα προϊόντα τους. Ο δήμος μας δεν έχει ανάγκη από τη χρυσή αυγή και τη μαύρη νύχτα τους γεμάτη φαντάσματα από το παρελθόν και βρυκόλακες από το μέλλον. Πιστεύουμε στο εθνικό μας κράτος και αναζητούμε οικονομική και κοινωνική προστασία στο πλαίσιό του, αλλά ο δικός μας πατριωτισμός δεν έχει καμία σχέση με τη «νεοεθνικιστική αποπλάνηση». Όπως φυσικά ο δήμος μας δεν χρειάζεται και άλλους πολιτικά εξευτελισμένους εκπροσώπους και υπηρέτες των μέχρι τώρα κυβερνητικών μνημονιακών και εγκληματικών πολιτικών. Γι’ αυτό, μέσα σε αυτή τη θολούρα και τον τοπικό πολιτικό βούρκο, όπου προσπαθούν να ψαρέψουν όλοι κι ο κάθε πικραμένος, είναι αναγκαίο η πολιτική αλλά και ηθική υπεροχή της Συμμαχίας Δημοτικής Αναγέννησης να εκφραστεί και με ψήφους υπέρ της.