Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Μετά το Παρίσι στις Βρυξέλλες αύριο η έκθεση "Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire" των Ν. Αλιάγα και Β. Αρτίκου

Μετά από την επιτυχία της έκθεσης στο Παρίσι, το φωτογραφικό έργο του Βασίλη Αρτίκου, και η συνεργασία του με τον Νίκο Αλιάγα, παρουσιάζεται με την έκθεση "Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire" στις Βρυξέλλες, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν αύριο το βράδυ.

Πρωταγωνιστής της έκθεσης, το Μεσολόγγι, μια πόλη μοναδική για την ιστορία της, πλυμμηρισμένη από μνήμες του αγώνα, του πόνου και του ηρωισμού, αποτέλεσε έμπνευση για τον Βασίλη Αρτίκο, για μία συλλογή μοναδικών φωτογραφιών, αντανακλώντας την δική του ελπίδα για το μέλλον, στις στιγμές που συλλαμβάνει με τον φακό του, κι απαθανατίζονας αληθινά συναισθήματα, γαλήνη και μια αιώνια ομορφιά παγωμένη στον χρόνο.


Αυτό το ακριβώς το όραμα και την ελπίδα, μοιράστηκε κι ο Νίκος Αλιάγας , και σε συνδιασμό με την μακροχρόνια φιλία που τους δένει και την αγάπη τους για το Μεσολόγγι, αγκάλιασε ολόψυχα αυτό το έργο, συμβάλλοντας στο άλμπουμ που κυκλοφορεί με τις φωτογραφίες της έκθεσης, με τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του, με τα δικά του λόγια, δημιουργώντας το τελευταίο κομμάτι αυτού του καλλιτεχνικού έργου που ονομάζεται "Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire" .

Η έκθεση φωτογραφίας "Missolonghi: Lagune de sel et de mémoire", άνοιξε τις πόρτες της στο Παρίσι στις 22 Μαρτίου, με τον Βασίλη Αρτίκο και τον Νίκο Αλιάγα, στο Maison de la Grèce, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας στη Γαλλία.

Η έκθεση στις Βρυξέλλες θα εγκαινιαστεί μεν αύριο αλλά θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 6 Απριλίου στο Brussels Press Club, Rue Froissart 95, 1040 Bruxelles.

Αναδημοσίευση από το newssville.be