Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Β. Μπρούμας: "Τα Εφτά σημεία σύγκλισης για ένα ισχυρό μεσολογγίτικο ψηφοδέλτιο"

Γράφει ο Βασίλης Μπρούμας

 

​Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου

Παίρνουμε σήμερα αποφασιστικά την πρωτοβουλία, δίνοντας στη δημοσιότητα εφτά εκ μέρους μας επεξεργασμένα σημεία πιθανών συγκλίσεων για ένα σοβαρό, ισχυρό και αξιοπρεπές ψηφοδέλτιο για το δήμο Ι.Π.Μεσολογγίου, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαϊου. Πριν την παράθεση των σημείων αυτών θεωρούμε πως είναι αναγκαίο να αναπτύξουμε εν ολίγοις το αντίστοιχο σκεπτικό μας.

Στην ήδη κατεστραμμένη χώρα και στον καταλεηλατημένο δήμο μας, η μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, όπως έχει ήδη καταστρέψει σχεδόν κάθε κοινωνικό στρώμα και επαγγελματική ομάδα στην Ελλάδα, συνεχίζει και κορυφώνει με τους ακόμη εναπομείναντες φαρμακοποιούς, αρτοποιούς, ταξιτζήδες και κτηνοτρόφους.


 

Οι «οικονομικοί δολοφόνοι» επιμένουν αδίστακτα στον ανελέητο στόχο τους της ολοκληρωτικής εξόντωσης του λαού μας σε συνθήκες οικονομικής γενοκτονίας του. Τα γενικευμένα αίσχη των κυβερνήσεωντων «Τσολάκογλου» συνοδεύονται επιπλέον από τη διάπραξη ιδιαζόντως απεχθών εγκλημάτων κατά του Ιερού Δήμου της χώρας μας, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Σύσσωμοι οι «καραγκιόζηδες» βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζουν μέτρα και κατά του δήμου μας παρά το θέατρο που παίζουν λίγο πριν, ενώ οι συμμορίες των τοπικών-νομαρχιακών και περιφερειακών κατσαπλιάδων συνεχίζουν ανενόχλητοι το πλιάτσικο σε βάρος του Μεσολογγίου. Φανταστείτε μια κυβέρνηση, ένα κράτος που να μη σέβονται την ιερή τους πόλη, την ίδια την ιστορία τους!


 

Με αυτά τα δεδομένα, που νομίζουμε πως δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε περαιτέρω εδώ, βλέπουμε όλους τους άλλους συνδυασμούς και τους υποψήφιους δημάρχους να διαγκωνίζονται, άλλοι για το ποιος είναι ο πιο πρόθυμος να υπηρετήσει αυτή την κρατούσα κατάσταση πραγμάτων, άλλοι για το ποιος έχει το πιο τεχνοκρατικό πνεύμαδιαχείρισης και διοίκησης και άλλοι να μιλούν για το ποιος μπορεί να κάνει καλύτερη «ανάπτυξη» μέσα σ’ αυτές τις καταστροφικές συνθήκες. Όχι μόνο κανένας τους δεν λέει και δεν κάνει τίποτα, απολύτως τίποτα για τα τοπικά πολιτικά εγκλήματα, αλλά το γεγονός ότι οι μνημονιακοί και οι καιροσκόποι σιωπούν για τα εγκλήματα αυτά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ εναντίον του Δήμου μας θα αποχαλινώσει πλήρως τους γνωστούς καλούς μας γείτονες.

Είτε όμως έχουν, είτε δεν έχουν αντιληφθεί όλοι αυτοί ότι έχουμε να κάνουμε με γενικευμένο, αλλά και τοπικό ταυτόχρονα, πολύμορφο και πολυεπίπεδο πόλεμο, άλλοι έχουν ήδη διαλέξει στρατόπεδο και λάβει θέσεις απέναντι και άλλοι, ηττημένοι πριν καν μπουν σ’ αυτόν, αν είναι δυνατόν να μιλούν εδώ κυρίως και αποκλειστικά για «ανάπτυξη»,αναπαράγοντας τα φληναφήματα της κεντρικής εξουσίας. Το λιγότεροπου μπορεί να πει κανείς, πως δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Υπάρχει δυστυχώς και το χειρότερο. Πρόκειται για εξευτελιστικά ανήκουστες δικαιολογίες της ανικανότητας και της ανεπάρκειας των πιο πολλών από αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν το αβάσταχτης ελαφρότητας διαβόητο επιχείρημα των «εσωτερικών αιτίων», ότι δηλαδή για όσα έχει πάθει το Μεσολόγγι, λεηλασίες, κλεψιές, καταστροφές κ.λπ., φταίνε οι ίδιοι οι Μεσολογγίτες! Στο «τσακ» είναι ορισμένοι υποψήφιοι δήμαρχοι να … καταγγείλουν τους Μεσολογγίτες ότι αυτοί υπονομεύουν και καταστρέφουν την πόλη και τον εαυτό τους, και να τους αφήσουν άφωνους και να τους κάνουν έξω φρενών. Άλλο το ότι δεν αντιστέκονται σθεναρά, αυτό μάλιστα. Όχι όμως …και δαρμένοι!

Πολλοί υποψήφιοι έχουν ξεφτιλίσει τα πάντα, ακόμη και το νόημα των λέξεων. Προσποιούνται και υποκρίνονται αρκετοί για μας πως δεν γνωρίζουν ακόμη το ποιοι είμαστε και τι ακριβώς θέλουμε, ποιος είναι ο λόγος της δικής μας ύπαρξής ως δημοτικής παράταξης, ξεχνώντας να κάνουν το ίδιο ερώτημα στον εαυτό τους. Μέσα στην ανοησία, στην απίθανη φαιδρότητα και τη σοβαρή πολιτική σκοπιμότητα της στάσης και της συμπεριφοράς τους, φτάνουν στο σημείο να λένε για μας πως …σκοπός της ζωής μας είναι «να…βρίζουμε το Αγρίνιο!». Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι είμαστε πράγματι ορκισμένοι εχθροί των τοπικών λαμογιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και των πάσης φύσεως, που κατοικοεδρεύουν στο Αγρίνιο και όπου αλλού, με τα οποία ορισμένοιέχουν συνεργαστεί αρμονικά κατά το πρόσφατο παρελθόν!

Από την ίδρυσή μας ως δημοτική παράταξη και εξ ορισμού επιδιώκουμε να σφυρηλατήσουμε σοβαρές συμμαχίες με αντίστοιχα πρόσωπα, συλλογικότητες και παρατάξεις, να αντιπαλέψουμε πρωτίστως στην τοπική τους εφαρμογή τα μνημονιακά αίτια και τις συνέπειες της καταστροφής. Ο Δήμος μας, εντούτοις, έχει στα χέρια του τεράστια όπλα, τα οποία πρέπει και να διακηρύσσει δημοσίως χωρίς αναστολές. Θεσμικά, ηθικά, οικονομικά (λιμνοθάλασσα, αλυκές, δύο ποτάμια, δημόσιες εκτάσεις, εύφορος κάμπος κ.λ.π.), ιστορία, πολιτισμό κ.α. Η γραμμή μας, αμυνόμαστε διεκδικητικά απαιτώντας, είναι αναγκαία αλλά όχι επαρκής.

Προτείνουμε λοιπόν και υποστηρίζουμε εφτά σημεία σύγκλισης με κάθε ενδιαφερόμενο που έχει τις προϋποθέσεις, προκειμένου να παρουσιάσουμε στους δημότες μας ένα ισχυρό και αξιοπρεπές μεσολογγίτικο ψηφοδέλτιο σήμερα και μια σοβαρή και στιβαρή δημοτική αρχή αύριο και όχι ένα αποτέλεσμα συνάθροισης μικρών εκλογικών ποσοστών. Χωρίς την ελάχιστη εγγύηση των εφτά αυτών σημείων, που δεν επιδέχονται εκπτώσεις, τα φληναφήματα περί καλύτερης διαχείρισης, καλύτερης διοίκησης και ανάπτυξης του δήμου μας μπορεί να τα αναμασά και να τα προβάλλει και η … «κουτσή Μαρία», έστω ένας τεχνοκράτης καλός διοικητικός υπάλληλος του δήμου.

Εκτός εφτά σημείων: κατασκευή επιτύμβιας πλάκας αιώνιας καταισχύνης και παντοτινού αναθέματος στο πολιτικό μνήμα όλων των μελών των κυβερνήσεων και των βουλευτών τους και των τοπικών συνεργατών τους, που έβλαψαν και πλήγωσαν βαθιά την Ελλάδα και το Μεσολόγγι τα τελευταία τέσσερα μνημονιακά χρόνια

Αμοιβαία αναγνώριση και σεβασμός της ιστορίας και της δράσης των συμβαλλομένων μερών και προσώπων με έμφαση στη συνέπεια, την αξιοπιστία και τη μαχητικότητα. Εκκίνηση και αναφορά του κοινού σχήματος στην ανυπότακτη νεολαία και στην κοινωνική βάση του δήμου.

Σαφής ενημέρωση χωρίς σκιές και δημόσιος απολογισμός των συμβαλλομένων, εάν κατείχαν κατά το παρελθόν δημόσιες θέσεις διοίκησης ή αξιώματα.

Γνωστοποίηση τυχόν στοιχείων που ενδεχομένως γνωρίζει πιθανός συμβαλλόμενος αναφορικά με δραστηριότητες«βλαχοδημάρχων»«βλαχονομαρχών» σε σχέση με διαχείριση χρημάτων, αναθέσεις έργων και εν γένει επιβλαβείς συμπεριφορέςιδιαίτερα απέναντι στο Μεσολόγγι, με έμφαση στη μη θεσμική υποστήριξη των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της πρωτεύουσας του νομού.

Σαφής δέσμευση διεκδίκησης με κάθε νόμιμο τρόπο όλων των αφαιρεθέντων από το Μεσολόγγι που του ανήκουν με κεντρικό και πάγιο σύνθημα «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα, όλα όσα ανήκουν στο Μεσολόγγι» (Εφετείο, Νοσοκομείο, ΤΕΙ, Πανεπιστημιακές σχολές, Ακαδημία Ελευθερίας, έδρες δημόσιων υπηρεσιών, ΚΤΕΛ, ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, υγειονομικές επιτροπές, όλα τα αρχαία και τα ευρήματα της Ιονίας Οδού, κ.α.). Άρση του εδαφικού διαμελισμού της επαρχίας Μεσολογγίου και αποκατάσταση της διοικητικής, κοινωνικής κ.λπ. ενότητάς της. Αντίστοιχοι πλήρεις φάκελοι στα σχετικά ανώτερα δικαστήρια της χώρας. (διοικητικά, Σ.τ.Ε.). Διακήρυξη πολιτικής γραμμής αγώνα: διεκδικητική απαιτητικότητα.

Διακήρυξη τής εκ μέρους μας θεώρησης ότι το Μεσολόγγι αποτελεί τόπο αναφοράς και έμπνευσης για το εθνικό μας ζήτημαιδίως υπό τις τρέχουσες συνθήκες, δηλαδή το ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας, εθνικής κυριαρχίας, εθνικής απελευθέρωσης προβάλλονται και συνδέονται με τον πατριωτικό διεθνισμό και όχι με τον αντιδραστικό εθνικισμό, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα το Μεσολόγγι ως πραγματικά διεθνές κέντρο αλληλεγγύης, ειρήνης και φιλίας των λαών και φιλελληνισμού - Διεθνές σύμβολο ως Ιερή Πόλη της Ελευθερίας με ουσιαστικόπεριεχόμενο, εν όψει και της υποψηφιότητας της πόλης ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2022 (τρέχων φάκελος - 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης).

Πραγματική αυτονομία της τοπικής δημοτικής πολιτικής σε σχέση με το στρατηγικό σχεδιασμό, τις προτεραιότητες και τις επί μέρους στοχεύσεις της, χωρίς αυτά να καθορίζονται από κομματικά γραφεία και μηχανισμούς της Αθήνας, της Πάτρας ή του… Αγρινίου(!). Δεν ακολουθούμε καμία γραμμή «από πάνω». Ταυτόχρονα κοινωνικός έλεγχος, κοινωνική λογοδοσία.

Όνομα και επικεφαλής του νέου σχήματος, κοινής αποδοχής.Ιδιαίτερη μέριμνα για την ορθή και ακριβή απόδοση και χρήση της σημασίας των λέξεων, των ονομάτων και της αποκατάστασης των νοημάτων όλων των πραγμάτων που έχουν χαθεί, διαστρεβλωθεί, αλλοιωθεί. Ό,τι λέμε το εννοούμε. Κάνουμε ό,τι λέμε και λέμε ό,τι κάνουμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια και ακρίβεια. Ανταποκρινόμαστε πάντοτε με τη δράση, τα έργα και τα λόγια μας στα κριτήρια του αληθινού, του δίκαιου, του απελευθερωτικού, του ειρηνικού και του, κατά το δυνατόν, καλαίσθητου.

Ιδού η Ρόδος!

Βασίλης Μπρούμας

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου