Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Γ. Τέγας: "Η νίκη που έρχεται, ανήκει σε όλους εσάς που δώσατε τη μάχη με το παρελθόν"

Εντυπωσιακή ήταν η χθεσινή συγκέντρωση στην εκδήλωση των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Μεσολογγίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Σύγχρονη Πόλη», Γιάννη Τέγα.

Εκατοντάδες φίλων και ψηφοφόρων του συνδυασμού, συγκεντρώθηκαν στο εκλογικό κέντρο στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη, προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο κ. Τέγας μαζί με τους συνεργάτες του για να «βγει ο τόπος από τη μιζέρια», όπως υπογράμμισε ο ίδιος στην ομιλία του που ακολούθησε μετά τον αγιασμό.

«Η Δημοτική Αρχή συνεχώς απουσιάζει από το σχεδιασμό και τη συστηματική διεκδίκηση των συμφερόντων του Δήμου. Ακολουθεί τα γεγονότα και μετατοπίζει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους. Πρέπει να αναδείξουμε μία νέα Δημοτική αρχή, με νέες αντιλήψεις για την τοπική αυτοδιοίκηση, που θαενδιαφέρεται, θα συμμετέχει, θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα του Δήμου.


Έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει στην Πρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας γιατί τίποτα απ’ όσα όφειλαν να υπηρετήσουν και να υπερασπιστούν δεν έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Απόψε δώσατε το μήνυμα στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή ότι έφτασε η ώρα να γυρίσει σελίδα το Μεσολόγγι. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο Δήμος πρέπει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο κ. Τέγας φανερά συγκινημένος από τη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου,ευχαρίστησε θερμά τους παραβρισκόμενους, δίνοντάς τους την υπόσχεση ότι «οι στόχοι θα γίνουν πράξεις και αυτό δεν αποτελεί προεκλογική εξαγγελία. Αποτελεί δέσμευση και καθήκον. Η νίκη που έρχεται θα ανήκει σε όλους εσάς που δώσατε τη μάχη με το παρελθόν, σε εσάς που δεν σας ικανοποιεί η στασιμότητα και η μιζέρια σε εσάς που θέλετε να αισθάνεστε περήφανοι για τον τόπο μας…»


Ακολουθεί όλη η ομιλία του κ. Τέγα:

 

"Φίλες και φίλοι,

Πολίτες του Δήμου Μεσολογγίου.

Απευθύνομαι σήμερα σε όλους εσάς, που αγαπάτε αυτό το Δήμο.

Ένα Δήμο με λαμπρή ιστορία και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.

Ένα Δήμο που δεν περιορίζεται σε διοικητικά και γεωγραφικά όρια.

Σας ευχαριστώ που είστε απόψε μαζί μας.

Αγαπητοί Συνδημότες.

Ένας δύσκολος εκλογικός αγώνας βρίσκεται στην τελική του ευθεία.

Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το βάρος της ευθύνης που αναλογεί στον συνδυασμό μας. Το όραμά μας προέκυψε από τις δικές ιδέες, σκέψεις και προτάσεις που συνδιαμορφώσαμε στη διάρκεια των περιοδειών μας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.

Η Δημοτική Αρχή συνεχώς απουσιάζει από το σχεδιασμό και τη συστηματική διεκδίκηση των συμφερόντων του Δήμου. Ακολουθεί τα γεγονότα και μετατοπίζει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους.

Πρέπει να αναδείξουμε μία νέα Δημοτική αρχή, με νέες αντιλήψεις για τηντοπική αυτοδιοίκηση, που θα ενδιαφέρεται, θα συμμετέχει, θα σχεδιάζει, θα προγραμματίζει και θα αγωνίζεται με πάθος για τα συμφέροντα του Δήμου.



Έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει στηνΠρωτεύουσα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας γιατί τίποτα απ’ όσα όφειλαν να υπηρετήσουν και να υπερασπιστούν δεν έκαναν όλα αυτά τα χρόνια.

Απόψε δώσατε το μήνυμα στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή ότι έφτασε η ώρα να γυρίσει σελίδα το Μεσολόγγι. Οι εποχές έχουν αλλάξει. Ο Δήμος πρέπει να είναι ένας ζωντανός οργανισμός, που να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει

Σήμερα ο Δήμος μεγάλωσε πληθυσμιακά με νέους δημότες με περισσότερες ανάγκες και προβλήματα. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξασφαλισθούν οι προϋποθέσεις για ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργίας του Δήμου.

Ο ρόλος του Δήμου μεγαλώνει σταδιακά και σύντομα θα αντικαταστήσει σχεδόν πλήρως, το απρόσωπο και ξεπερασμένο μοντέλο του συγκεντρωτικού Κράτους.

Για αυτό η επιλογή σας θα πρέπει να αναδείξει πολίτες ενεργούς και ικανούς να εφαρμόσουν τους θεσμούς της αποκέντρωσης, ακολουθώντας το δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Χρειαζόμαστε μία γενναία πρόταση προοπτικής, παραγωγικότητας και άνθισης των Δημοτικών επιχειρήσεων. Για παράδειγμα, η ΔΕΥΑΜ θα πρέπεινα αναζητήσει νέους οικονομικούς πόρους από την εκμετάλλευση τωνΑλυκών και να διεκδικήσει νέους τρόπους χρηματοδότησης για το λειτουργικό κόστος ύδρευσης των ορεινών περιοχών.

Αγαπητοί φίλοι, ο Δήμος Μεσολογγίου έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Οδημοτικός μας συνδυασμός εργάστηκε μεθοδικά και εκπόνησε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης του Δήμου για την περίοδο 2014 – 2019.

Στόχος μας αποτελεί η ενσωμάτωση των αναγκών του Δήμου Μεσολογγίου στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.

Άξονας των κινήσεών μας, είναι η έγκαιρη και η κατάλληλη προετοιμασία της περιοχής μας για την δημιουργία συγκριτικού πλεονεκτήματος, σε θέματα που αφορούν την διεκδίκηση νέων πόρων για την χρηματοδότηση έργων υποδομής.

Για να έχουμε έναν Δήμο, με αναπτυξιακές προοπτικές τα επόμενα χρόνια, πρέπει:

Να αναλαμβάνουμε κάθε δυνατή πρωτοβουλία με συντονισμένεςενέργειες για να μην υπάρξουν απώλειες πόρων για τον ΔήμοΜεσολογγίου στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

Να θέσουμε στην πραγματική τους βάση τα θέματα, που σχετίζονται με τους δείκτες ευημερίας του Δήμου Μεσολογγίου (ΑΕΠ, εισοδήματα, ανεργία).

Να καταθέτουμε έγκυρα στοιχεία και τεκμηριωμένες προτάσεις, ώστενα έχουμε υψηλή απορροφητικότητα των χρηματοδοτήσεων σε επίπεδο Περιφέρειας.

Να διεκδικήσουμε δυναμικά και με πρόγραμμα την αποδοχή των προτάσεών μας από τα αρμόδια θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουμε εργαστεί με άξονα τις προγραμματικές κατευθύνσεις του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης ώστε να έχουμε εξασφαλισμένους πόρους.

Έχουμε καταφέρει να διαγνώσουμε στόχους εφικτούς και υλοποιήσιμους.Προτεραιότητές μας είναι:

Η καθημερινότητα του Δημότη ο φωτισμός - η καθαριότητα και ηενεργειακή διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο Δήμος θα είναι στην υπηρεσία του πολίτη, με τη δημιουργία γραμμήςεπικοινωνίας και τη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών, ώστε να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση στα αιτήματα των δημοτών.

Συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού, αναδιάρθρωσηοργανογράμματος Υπηρεσιών ώστε να εξασφαλίζει στους εργαζόμενους αξιοκρατία και διαφάνεια.

Συνεργασία του Δήμου με τα ΤΟΕΒ της περιοχής για την σωστή Διαχείριση του υδάτινου Δυναμικού.

Ορθολογική διαχείριση των τελών ύδρευσης με κοινωνικά κριτήρια.

Ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία των Δημαρχείων Αιτωλικού και Οινιαδών.και επαναπροσδιορισμός Δημοτικών τελών.

Αναβάθμιση διατήρηση και ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς – Καθιέρωση Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλελλήνων στο Μεσολόγγι.
Αξιοποίηση θαλασσίου μετώπου: Τουρλίδα – Λούρος – Διόνι.
Η αύξηση της απασχόλησης και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας
Αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Μεσολογγίου όπως εισηγήθηκα στο 2ο αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας στις 12-4-2014 στην ΠΑΤΡΑ.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι παραπάνω άξονες αποτελούν τις στρατηγικές μας κατευθύνσεις για την νέαπενταετία.

Ξεκινάμε έχοντας την εμπειρία και την γνώση.

Είμαστε σίγουροι ότι οι ΣΤΟΧΟΙ μας θα γίνουν ΠΡΑΞΕΙΣ. Και αυτό δεν αποτελεί προεκλογική εξαγγελία. Αποτελεί δέσμευση. Αποτελεί καθήκον.

Είμαστε βέβαιοι για τη νίκη που έρχεται. Θα ανήκει σε όλους εσάς, που δώσατε την μάχη με το παρελθόν. Σε εσάς που δεν σας ικανοποιεί η στασιμότητα και η μιζέρια. Σε σας που θέλετε να αισθάνεστε περήφανοι για τον τόπο σας. Αυτή η νίκη σας ανήκει.

Μαζί μπορούμε.

Μαζί θα νικήσουμε.

Όλες και όλοι μαζί για μια «Σύγχρονη Πόλη».

Σας ευχαριστώ"