Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Ο "κανένας" και ο "αναποφάσιστος" στο δεύτερο γύρο αν γινόντουσαν οι εκλογές την Κυριακή!

Μπορεί οι υποψήφιοι δήμαρχοι Μεσολογγίου μέχρι και σήμερα να είναι δέκα και οι περισσότεροι εξ αυτών να έχουν ανακοινώσει και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, το εκλογικό σώμα όμως, με βάση τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που μας γνωστοποιήθηκε, κάθε άλλο παρά δημιουργεί καθαρό πλειοψηφικό ρεύμα, υπέρ κάποιου ή κάποιων.

Κι αυτό γιατί αν γινόταν την Κυριακή εκλογές στο "δεύτερο γύρο" θα πήγαιναν ο "κανένας" και ο "αναποφάσιστος" κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ακόμη δεν υπάρχει εκλογικό κλίμα και ταυτόχρονα καταγράφεται αδιαφορία του εκλογικού σώματος.


Έτσι ο "κανένας" και ο "αναποφάσιστος" συγκεντρώνουν σχεδόν διπλάσια ποσοστά, απο τον τρίτο Νίκο Μουρκούση και τον τέταρτο Παναγιώτη Κατσούλη, τους οποίους ακολουθούν οι Ν. Καραπάνος, Σ. Γερογιάννης, Π. Παπαδόπουλος, Γ. Τέγας, Β. Μπρούμας, Δ. Μακρής και Κ. Αντωνίου.

Πάντως στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν "μετρήθηκε" ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θ. Μαργαρίτης.

Αφού σημειώσουμε ότι η κάθε δημοσκόπηση δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μια φωτογραφία της "στιγμής", η συγκεκριμένη ήταν τηλεφωνική και διενεργήθηκε σε δείγμα 800 ατόμων, εδώ και δεκαπέντε ημέρες, από την εταιρεία VPRC.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μπορούμε να εκτιμήσουμε είναι ότι το επόμενο διάστημα θα είναι αυτό στο οποίο θα διαμορφώσει το εκλογικό σώμα τις τάσεις του και κυρίως αυτό θα γίνει μετά την Κυριακή του Θωμά, καθώς τότε θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα το πως θα διαμορφωθούν οι εκλογικές λίστες.