Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Με πρωτοβουλία Τέγα στο Μεσολόγγι Στο Μεσολόγγι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Περιαστικής Διαδρομής Ποδηλάτου

Με στόχο την ανάδειξη όλων των δυνατοτήτων του δήμου Μεσολογγίου για την ανάπτυξη του τουρισμού σε όλους τους τομείς, ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Τέγας σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών και μέλους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Βασίλη Διαμαντόπουλο, σχεδίασαν τρεις ποδηλατικές διαδρομές.

Η πρώτη διαδρομή είναι ο γύρος του Αρακύνθου που έχει απόσταση 84 χλμ., και ξεκινάει από την είσοδο του Μεσολογγίου. Το μέγιστο υψόμετρο της διαδρομής είναι 820 μέτρα, είναι διαδρομή μεγάλης δυσκολίας, η οποία διανύεται σε 4 με 5 ώρες.

Η δεύτερη διαδρομή είναι Μεσολόγγι – Αιτωλικό, η απόσταση είναι 13,7 χλμ., σημείο εκκίνησης η είσοδος του Μεσολογγίου, μέγιστο υψόμετρο διαδρομής είναι τα 5 μέτρα, η διαδρομή είναι μικρής δυσκολίας, και ο χρόνος της απλής διαδρομής είναι 45 με 55 λεπτά.

Η τρίτη διαδρομή είναι Μεσολόγγι – Αχελώος. Η απόσταση αυτής της διαδρομής είναι 24,6 χλμ., ξεκινάει από την είσοδο του Μεσολογγίου, το μέγιστο υψόμετρο διαδρομής είναι 6 μέτρα, είναι διαδρομή μικρής δυσκολίας και ο χρόνος για να τη διανύσει κανείς κυμαίνεται μεταξύ της 1,15 λεπτών και 1,30 λεπτών.


 

Στα σημεία αυτά θα διεξάγεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Περιαστικής ΔιαδρομήςΠοδηλάτου, το οποίο θα φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες αθλητές και επισκέπτες στην περιοχή του Μεσολογγίου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τέγας, στο σχεδιασμό του είναι και η διάθεση δωρεάν ποδηλάτων από το δήμο, σε επισκέπτες που θέλουν να κάνουν αυτές τις διαδρομές ή κάποιες άλλες, τα οποία μετά το τέλος της βόλτας θα επιστρέφονται.

Στόχος αυτών των ενεργειών είναι, η δυνατότητα που θα δίνεται στους λάτρεις του ποδηλάτου να απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές των διαδρομών και όχι μόνο, αλλά και η προβολή του Μεσολογγίου ως ποδηλατούπολη.