Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Απούσα η δημοτική αρχή από το μνημόσυνο για τους πεσόντες της Κλείσοβας στην Αγία Τριάδα...

Φωτό αρχείου

Άσχημη εντύπωση και πολλά αρνητικά σχόλια προκάλεσε η παντελής απουσία μέλους της δημοτικής αρχής του Μεσολογγίου, από την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε, για τους πεσόντες στη μάχη της Κλείσοβας, στο ομώνυμο νησάκι.

Με την εκδήλωση αυτή κάθε χρόνο οι πανηγυριστές τιμούν τους πεσόντες στην Κλείσοβα μετά το τέλος του εσπερινού που τελείται στο ναίσκο της Αγίας Τριάδας, ενώ με φροντίδα του συλλόγου Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας προσφέρονται τοπικά εδέσματα στους επισκέπτες.

Η τελετή που ακολουθεί στην στήλη των πεσόντων έχει επίσημο χαρακτήρα και για το λόγο αυτό καταθέτουν στεφάνι οι εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλης.

Φέτος, μόλις ο εκφωνητής ανήγγειλε τον δήμαρχο Μεσολογγίου να καταθέσει στεφάνι επικράτησε σιγή, που μετατράπηκε σε αμηχανία, λόγω του ότι, ούτε ο δήμαρχος ήταν παρών, αλλά ούτε αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος από την παραταξή του!!!


Έτσι τα προσχήματα "έσωσε" ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Χρήστος Παπανικολαου που διακρίνοντας την απουσία έκανε ένα βήμα μπροστά πήρε και κατέθεσε το στεφάνι...

Μεταφέρουμε την παραπάνω είδηση για τον απλούστατο λόγο του ότι η θητεία της δημοτικής αρχής εχει διάρκεια δυόμιση μήνες ακόμη και έτσι θα πρέπει οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης να τηρούν τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.