Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Δημόσια Ι. Ε. Κ. και πάλι σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο. Μέχρι 7/7/2014 η υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος

Μετά από 4 ολόκληρα χρόνια Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης (ΓΓΔΒΜ) ενέκρινε τη επαναλειτουργία του ΙΕΚ Μεσολογγίου αλλά και της Ναυπάκτου. Επίσης την επόμενη χρονιά θα λειτουργήσουν ακόμη δύο νέα ΙΕΚ στο νομό, στην Αμφιλοχία και στη Βόνιτσα.

Το Υπουργείο Παιδείας με τη ΓΓΔΒΜ από πέρσι, έχει προβεί σε σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στη λειτουργία τους αλλά και στην ανανέωση των αναλυτικών προγραμμάτων, στοχεύοντας στην αναβάθμιση του θεσμού.

Η κατάρτιση ολοκληρώνεται σε 300 ώρες, διάρκειας 4 εξαμήνων με επιπλέον ένα 5ο εξάμηνο (υποχρεωτικής πλέον) πρακτικής άσκησης.

Η κατάρτιση παρέχεται σε όλους ΔΩΡΕΑΝ.

Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσουν όλα τα παραπάνω ΙΕΚ είναι να δημιουργηθούν ειδικότητες, στις οποίες θα εγγραφούν και θα παρακολουθήσουντουλάχιστον 20 καταρτιζόμενοι.

Το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. Αγρινίου (ως το μοναδικό σε λειτουργία Δημόσιο Ι.Ε.Κ. στο Νομό) έχει ξεκινήσει τη σύνταξη πρότασης με τις νέες ειδικότητες, που θσ προτείνει στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, η οποία θα εγκρίνει τη λειτουργία τους το νέο εκπαιδευτικό έτος 2014-2015 στα Δημόσια Ι.Ε.Κ. του Νομού.

Στην προσπάθεια σύνταξης ολοκληρωμένης πρότασης προτίθεται να λάβει υπόψη του την επιθυμία των υποψηφίων καταρτιζομένων για τη συμμετοχή τους σ’ αυτές.

Γι' αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους να εκδηλώσουν τις προτιμήσεις τους συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρούν στην ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. Αγρινίου (http://iek-agrin.ait.sch.gr). Εκεί έχουν αναρτηθεί και όλες οι ειδικότητες των Ι.Ε.Κ. που προσφέρονται από τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης να λειτουργήσουν και μπορεί να προταθούν.

Η προθεσμία που έχει δοθεί για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 7/7/2014.