Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Γ. Βαρεμένος: "Η αποσύνδεση οδήγησε στη διαφθορά"

Η αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων οδήγησε στην εδραίωση και την αναπαραγωγή ενός συστήματος διαφθοράς, τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, παίρνοντας τον λόγο στην εκδήλωση ενημέρωσης για τη νέα ΚΑΠ που οργάνωσε τη Δευτέρα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου. Και πρόσθεσε ότι το σύστημα αυτό, σύμφωνα και με την τοπική έκφραση, «ό,τι γάλα ήταν να φέρει από τη στάνη του, το έφερε». Τώρα, πρέπει να εγκαταλειφθεί και να απέλθει.

Ο βουλευτής υπογράμμισε με έμφαση την ανάγκη να εγκαταλειφθούν οριστικά νοοτροπίες και πρακτικές του παρελθόντος, να αξιοποιηθούν παραγωγικά όλοι οι διαθέσιμοι πόροι, με ευελιξία χωρική και τομεακή, και να ενισχυθεί ιδιαίτερα η κτηνοτροφία, η οποία, όπως τόνισε, στον νομό Αιτωλοακαρνανίας βρίσκεται σε οριακό επίπεδο. Αναφερόμενος, δε, στη μείωση του ελλείμματος στον αγροτοδιατροφικό τομέα, επισήμανε ότι αυτή οφείλεται κυρίως στη μείωση των εισαγωγών, για να τονίσει ότι η δραματική εσωτερική υποτίμηση που επιβλήθηκε στην ελληνική οικονομία και κοινωνία τα τελευταία χρόνια, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, δεν οδήγησε σε αύξηση των εξαγωγών.

Ο Γιώργος Βαρεμένος επισήμανε, τέλος, ότι οι κρίσιμες αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική έχουν τεθεί σε διαβούλευση για λίγες μόνο μέρες, χωρίς να απασχολήσουν τη Βουλή, η οποία μάλιστα «έκλεισε» βεβιασμένα, γεγονός που, εκτός των άλλων, θέτει ένα σοβαρό ζήτημα δημοκρατίας. «Πριν ίσως και από την αναστήλωση της κοινωνίας, στη χώρα πρέπει να αναστηλωθεί η δημοκρατία», κατέληξε.