Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Σε Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο Μεσολογηίου από τον Αύγουστο; (video)

Χωρίς την αναμενόμενη προσέλευση κόσμου εγινε χθες στο Μεσολόγγι και συγκεκριμένα στο Τρικούπειο εκδήλωση για την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Αφορμή για την εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων αποτελεί το γεγονός του ότι από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής κλινικής λόγω έλλειψης γιατρών.

Ταυτόχρονα όμως και αυτό είναι το πιο σημαντικό υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ίσως και μέσα στον Αύγουσττο το νοσοκομείο Μεσολογγίου να "υποβιβασθεί" σε Κέντρο Υγείας αστικού τύπου...

Ενδεχόμενο που προκύπτει από την υπάρχουσα νομοθεσία, λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων που εχει αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

Επομένως είναι προφανές ότι η τοπική κοινωνία και κυρίως οι τοπικές αρχές θα πρέπει άμεσα να αντιδράσουν, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου σε πλήρη ανάπτυξη σύμφωνα με το οργανογραμά του, για να προσφέρει ολοκληρωμένη υγειονομική κάλυψη στους κατοίκους της περιοχής.