Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Μ. Τριανταφύλλου: "Η ανεργία μαστίζει το Αγρίνιο"


Το Αγρίνιο επισκέφτηκε την Τετάρτη (7/8) η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Τριαναφύλλου όπου και πραγματοποίησε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες Δημόσιων υπηρεσιών καθώς και με αντιπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής.

Νωρίς το πρωί, επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου Αγρινίου, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για της καθημερινές περιπτώσεις συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζει η υπηρεσία καθώς και για τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν ένα προηγούμενο διάστημα για τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης.

Ενδεικτικά, έγινε αναφορά στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο κοινωνικό ιατρείο, δομές που ένα προηγούμενο διάστημα στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν συμπολίτες μας, που λόγω της κρίσης βρέθηκαν μπροστά σε ανυπέρβλητες οικονομικές δυσκολίες.

Επίσης η κα. Τριανταφύλλου είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το νεοϊδρυθέντα στην πόλη μας «ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών» δομή, που φιλοδοξεί, να συμβάλλει με το εξειδικευμένο προσωπικό του καθώς και τις εγκαταστάσεις, που λειτουργεί, στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.


 

Η κα. Τριανταφύλλου σημείωσε πως η ύπαρξη τέτοιων δομών στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και κατ’ επέκταση κοινωνικής κρίσης, είναι γεγονός σημαντικό.

«Αποτέλεσμα της κρίσης και των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει το καπιταλιστικό, χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι η ανεργία και η φτώχεια. Κάθε σπίτι λοιπόν έχει τουλάχιστον από έναν άνεργο. Την ίδια στιγμή περιστατικά διαφόρων μορφών ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης γυναικών, καθημερινά πληθαίνουν και στην περιοχή μας, με τις γυναίκες να μοιάζουν μια από τις μεγαλύτερες «παράπλευρες απώλειες» της κρίσης.

Η ύπαρξη των ξενώνων φιλοξενίας, και στο νομό μας, μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει υποστηρικτικά, ώστε ευρύτερα δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης, ριζωμένα στον τόπομας, να σπάσουν το φόβο, που αντιμετωπίζουν, τμήματα της κοινωνίας και να συμβάλλουν, ώστε να εκφραστεί μια νέα αντιθετική πρόταση για την κοινωνική μαςεξέλιξη με πρόσημο προοδευτικό.»

Το ίδιο πρωί επισκέφτηκε το ΙΚΑ και μίλησε και με τον Διευθυντή αλλά και με εργαζόμενους στα Κ.Ε.Π.Α.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν πως κρίνεται απαραίτητη η σύσταση των ιατρικών επιτροπών σε πιο τακτικά και πιο σταθερά χρονικά διαστήματα ώστε να μη δημιουργείται συμφόρηση και κατ επέκταση καθυστέρηση των απαντήσεων στις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για συντάξεις αναπηρίας .

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου ΠοντίωνΑιτωλοακαρνανίας «Δημήτρης Ψαθάς» καθώς και του Συλλόγου «Μικρασιατών προσφύγων» Αιτωλοακαρνανίας. Πραγματοποιήθηκε πλούσιος διάλογος τόσο για την πολιτιστική παράδοση των Ποντίων και των Μικρασιατών, την ιστορική τους διαδρομή όσο και για τη σημαντική παρουσία και επίδρασή τους στη νεοελληνική πραγματικότητα.