Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η απαξίωση του Μεσολογγίου δυστυχώς συνεχίζεται...

Η απαξίωση της πόλης του Μεσολογγίου ως πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας, δυστυχώς, συνεχίζεται, με μια σειρά κυβερνητικών αποφάσεων που πάρθηκαν μέσα στο κατακαλόκαιρο, την στιγμή πιυ υπήρχε μεταβατικό κενό στη διοίκηση του δήμου Μεσολογγίου.

Αναφερόμαστε στον ορισμό της πόλης του Αγρινίου ως έδρας του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης της αποκεντρωμένης διοίκησης με την ταυτόχρονη κατάργηση του ΚΕΠΥΕΛ, του κτήματος Ευηνοχωρίου και του φυτωρίου Λεσινίου και στη συνεχεια της κατάργησης του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι.

Αποφάσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από τον επικεφαλής του συνδυασμού "Η Κοινωνία Μπροστά!", δημοτικό σύμβουλο Μεσολογγίου Π. Παπαδόπουλο, ο οποίος τις "ανακάλυψε" προφανώς διαβάζοντας την Εφημερίδα της Κυβέρνησης αφού δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις τύπου από τα αρμόδια Υπουργεία.

Οι ενέργειες αυτές εκτός απο τον κ. Παπαδόπουλο καταδικάστηκαν με ανακοινώσεις από τον δήμαρχο Μεσολογηίου, Ν. Καραπάνο, τον τ. Δήμαρχο, Π. Κατσούλη και τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου.

Μάλιστα ο δήμαρχος Μεσολγγίου στη δήλωσή του αναφέρει οτι η κατασταση θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ εξαπολύει επίθεση στα κυβερνητικά στελέχη για τη συνεχιζόμενη απαξίωση του Μεσολογγίου, ως πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραπάνος στη δήλωσή του τονίζει:

 

"Ο δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος σχετικά με την κατάργηση του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι και του ορισμού έδρας του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το Αγρίνιο ύστερα από σχετικές αποφάσεις στα τέλη του Αυγούστου, δηλαδή, στο μεταβατικό στάδιο ανάληψης των καθηκόντων του, ως δήμαρχος της πρωτεύουσας του νομού Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε:

"Η κατάργηση και μεταφορά θεσμοθετημένων υπηρεσιών, από την Πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας είναι απαράδεκτη, τόσο για το χρόνο που επιλέχτηκε να γίνει, μεσούσης της θερινής περιόδου, όσο κυρίως, για το γεγονός ότι, για ακόμη μια φορά, η πολιτεία δεν επιδεικνύει τον δέοντα σεβασμό στον θεσμό της πρωτεύουσας.

Οι μεθοδεύσεις αυτές, από τα Υπουργεία Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πρωτοφανείς και απαξιώνουν την τοπική κοινωνία.

Θα πρέπει επιτέλους, οι μανδαρίνοι των υπουργικών διαδρόμων να αντιληφθούν ότι ο δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου είναι η πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίαςκαι κατά συνέπεια επιβάλλεται να είναι η έδρα των διευθύνσεων, υπηρεσιών των υπουργείων.

Ως εκ τούτο και για τον επιπρόσθετο λόγο, ότι το Μεσολόγγι είναι το κέντρο μιας μεγάλης γεωγραφικής περιφέρειας της Αιτωλοακαρνανίας με πολύ μεγάλη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας πρέπει άμεσα οι υπουργοί Εργασίας και Αγροτικής Ανάπτυξης να προβούν στην επανασύσταση του τμήματος επιθεώρησης Εργασίας στο Μεσολόγγι και στον ορισμό της πόλης του Μεσολογγίου ως έδρας του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, ως δημοτική αρχή, για τα παραπάνω ζητήματα που ανέκυψαν θα ζητήσουμε την ομόφωνη καταδίκη των μεθοδεύσεων από το δημοτικό συμβούλιο και παράλληλα την συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής με την συμμετοχή φορέων για να επιδιωχθεί η ακύρωση αυτών των απαράδεκτων αποφάσεων.

Ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι. Το Μεσολόγγι δεν αντέχει άλλο την απαξίωση"