Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Συνελήφθησαν οι δράστες της ληστείας ταχυδρόμου στο Αγρίνιο

Ήταν 9 το πρωί, έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Στράτο του δήμου Αγρινίου, όταν δίκυκλη μοτοσυκλέτα με δυο κρανοφόρους επιβαινοντες, προσέγγισε τον ταχυδρομικό υπάλληλο που είχε πάνω του δύο τσάντες, μια με έγγραφα και μια με χρηματικό ποσό περίπου 10 χιλιάδων ευρώ.

Ο επιβάτης του δικύκλου, αμέσως κατέβηκε από τη μηχανή και με την απειλή πιστολιού, του αφαίρεσε κι τις δυο τσάντες. Άμεσως μετά ανέβηκε στη μηχανή που είχε αναμμένη ο συνεργός του διέφυγαν με κατεύθυνση την Αμφιλοχία.

Ο ταχυδρομικός υπάλληλος, ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, δίνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες για τους δράστες και σήμανε συναγερμός για την ανεύρεση τους, σε όλες τις διαθέσιμες μονάδες της Α/Δ/ Ακαρνανίας.

Πράγματι όχι μακριά από το σημείο της ληστείας, άνδρες της Ασφάλειας εντόπισαν τη μηχανή και ακολούθησε καταδίωξη στην οποία συνέδραμαν και άλλα περιπολικά, σε μια διαδρομή περίπου 30 – 40 χιλιομέτρων. Η καταδίωξη συνεχίστηκε σε αγροτικό δρόμο, λίγο μετά το Σπάρτο της Αμφιλοχίας παράλληλα με τη εθνική οδό προς το Λουτράκι. Εκεί ο οδηγός της μηχανής έχασε τον έλεγχο και οι δυο δράστες έπεσαν με αποτέλεσμα ο ένας να τραυματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες , οι αστυνομικοί πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα , χωρίς όμως να τραυματίσουν τα δυο άτομα.

Αμέσως μετά ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο Κ.Υ. Αμφιλοχίας και μετά στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος, ενώ ο δεύτερος εκ των δραστών, κρατείται στην Α/Δ Ακαρνανίας.

Οι δράστες είναι 33 και 38 ετών και ο 33χρονος που κατάγεται από περιοχή του Αγρινίου, έχει απασχολήσει για διάφορες ποινικές υποθέσεις και πρόσφατα αποφυλακίστηκε.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν την μηχανή καθώς και το πιστόλι μάρκας Τοκάρεφ, που ήταν γεμάτο και που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία.

 

Αναδημοσίευση από το agriniopress.gr