Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

"Μονόδρομος" η παραίτηση του διοκητή στο νοσοκομείο Μεσολογγίου... εκτός εάν τον "παραιτήσουν"...


Την "έξοδο" δείχνουν οι εργαζόμενοι στο διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου
Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής Ν. Μαρκαντώνης και ο πρόεδρος των εργζομένων Δ. Τουμαράς
εξηγούν γιατί ζητείται η αντικατάσταση του διοικητή
Με δεδομένο ότι πλέον, δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας και πολύ δε περισσότερο συνεργασίας, μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου πιστεύουμε ότι η παραίτηση της διοίκησης είναι μονόδρομος.
Παρακολουθώντας τη συνέλευση των εργαζομένων διαπιστώσαμε, ότι οι εργαζόμενοι κινούμενοι, στη σωστή λογική της διασφάλισης, της απρόσκοπτης και ολοκληρωμένης λειτουργίας του νοσοκομείου, σε όλους τους τομείς παρουσίασαν ενέργειες της διοίκησης που κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Κατεύθυνση που οδηγεί το νοσοκομείο σε μετατροπή του, σε ένα κέντρο υγείας αστικού τύπου.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι σήμερα ο αριθμός των νοσηλευόμενων στην χειρουργική κλινική είναι πολύ μεγαλύτερος, από αυτόν της παθολογικής. Κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι στη συνείδηση του κόσμου η παροχή υπηρεσιών από το νοσοκομείο έχει απαξιωθεί. Αναφέρθηκε επίσης ότι η εντολή του αναπληρωτή Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκου για ανάκληση της απόσπασης του καρδιολόγου δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.
Αναφέρθηκαν και πολλά άλλα…
Επειδή θεωρούμε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου έχει λανθασμένη αντίληψη για το τι διοικεί, καθώς δεν διοικεί τραπεζικό κατάστημα ή επιχείρηση, αλλά ένα ίδρυμα που οι παρεχόμενες υπηρεσίες του αφορούν το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής πιστεύουμε, ότι το ελάχιστο που μπορεί να προσφέρει πλέον είναι η ΠΑΤΑΙΤΗΣΗ του.


Και το πιστεύουμε αυτό, διότι σε σύντομη συζήτηση που είχαμε μαζί του, μετά το τέλος της συνέλευσης διαπιστώσαμε ότι κινείται στη λογική της επίτευξης  στόχων που έχουν να κάνουν με αριθμούς και ταυτόχρονα μας μετέφερε, μια άποψη που έχει  για τους εργαζόμενους την οποία - λόγω του ότι γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα καλύπτοντας το ρεπορτάζ του νοσοκομείου την τελευταία 15ετια - σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε, να την υιοθετήσουμε.
Δηλαδή, δεν μπορεί το σύνολο των εργαζομένων, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου να είναι ακατάλληλοι και να επιδιώκουν τη διατήρηση μιας «σάπιας» κατάστασης, την οποία ο κ. Κυριακόπουλος θέλει, να αλλάξει…
Αυτή είναι η άποψη του κ. Κυριακόπουλου για το νοσοκομείο Μεσολογγίου άποψη ανεύθυνη και επικίνδυνη και η οποία προσθέτει επιπλέον προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος.
Επομένως να γιατί, η παραίτηση είναι μονόδρομος, εκτός και εάν, τον παραιτήσουν….

Δ. Μαλαβέτας