Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Γευσιγνωσία Οίνων Πελοποννήσου την Κυριακή 23/11 στην Αθήνα

Οι οινοπαραγωγοί της Πελοποννήσου, για ακόμα μια χρονιά ανεβαίνουν στην Αθήνα, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014, για να παρουσιάσουν τα κρασιά τους σε όλους τους φίλους του καλού κρασιού.

Η γνωστή και καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας θα γίνει στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, 13:00-20:00. Κατά τη διάρκειά της, οι επισκέπτες της θα μπορούν να δοκιμάσουν τα περισσότερα κρασιά της Πελοποννήσου από τους αμπελώνες και τα οινοποιεία 32 οινοπαραγωγών. 

Κρασιά κάθε τύπου, με προεξάρχοντα εκείνα των κορυφαίων ονομασιών προέλευσης: Μαντινεία, Νεμέα, Μαυροδάφνη Πατρών, Πάτρα, Μοσχάτος Ρίου Πατρών, αλλά και δεκάδες άλλα, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (πρώην Τοπικοί Οίνοι), καθώς και κρασιά από εξαιρετικές ελληνικές και ξένες ποικιλίες αμπέλου, θα βρίσκονται εκεί για να ικανοποιήσουν τη γευστική περιέργεια κάθε οινολάτρη. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή σε κλήρωση για φιάλες πελοποννησιακών οίνων από τα συμμετέχοντα οινοποιεία. Κάθε μία ώρα θα κληρώνεται μία φιάλη magnum, υπογεγραμμένη από τον οινοποιό της.




Οι οινοπαραγωγοί του Μωριά ανεβαίνουν στην Αθήνα για να παρουσιάσουν αυτοπροσώπως στο οινόφιλο κοινό τις ιδιαιτερότητες του πελοποννησιακού αμπελώνα, του πιο πλούσιου σε διαφορετικά αμπελοτόπια της Ελλάδας. Ο αμπελοοινικός πλούτος της Πελοποννήσου καταδεικνύεται και από την αρχαία ονομασία της ως «αμπελόεσσα» Πελοπόννησος. 

Η γευσιγνωσία των οίνων της Πελοποννήσου οργανώνεται φέτος για 9η συνεχή χρονιά, από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ). Η είσοδος στην έκθεση κοστίζει 3€ και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.