Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τη "Διέξοδο"

«Τρία παράθυρα στην Τέχνη» Το νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» της «Διεξόδου»

Το Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος», όπως επί 15 χρόνια πράττει, εγκαινιάζει και φέτος για τους μικρούς του φίλους μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κεντρικό άξονα την Ιστορία της Τέχνης.

Το πρόγραμμα «Τρία παράθυρα στην Τέχνη» αποτελεί το πρώτο από μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου» που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του 2015 στη «Διέξοδο» και έχει ως στόχο να μυήσει τους μαθητές του Δημοτικού στο μαγικό κόσμο της Ιστορίας της Τέχνης με έναν απλοποιημένο, εύληπτο και παιγνιώδη τρόπο.

Το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές στην ιστορία της αρχαίας τέχνης, με βασικούς σταθμούς την προϊστορική, την τέχνη της αρχαίας Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ρώμης, καλύπτοντας μια περίοδο από την εμφάνιση του προϊστορικού ανθρώπου έως, περίπου, τον 4ο αι. μ.Χ.

Απευθύνεται σε μαθητές της Δ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού σχολείου και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις από 07/03/2015 έως και 28/03/2015, κάθε Σάββατο στις 11 το πρωί, στον χώρο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της «Διεξόδου».

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6974 041069 και 6984 528061, καθώς και στον χώρο υποδοχής του Μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετοχών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνοι εμψυχωτές του Προγράμματος

  • Γρηγόρης Δουλιώτης, Φιλόλογος, MSc Πολιτιστικής Διαχείρισης
  • Μαρίνα Κατσάνου, Φιλόλογος, Υπεύθυνη Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης «Διεξόδου»
  • Ιωάννα Καψιαμπέτη, Παιδαγωγός Δημοτικής Εκπαίδευσης
Διαβάστε την συνέχεια εδώ