Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

"Μπαίνουν" βάσεις για πιο "στενή" συνεργασία δήμου Μεσολογγίου και Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Θέματα που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα, τα προβλήματα του κλάδου αλλά και τις προοπτικές συνεργασίας των φορέων μεταξύ τους, συζητήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι μεταξύ του Δημάρχου Μεσολογγίου, Ν. Καραπάνου, του Προέδρου Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, Π. Τσιχριτζή και του Προέδρου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου, Β. Σπυρόπουλου.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διατυπώθηκαν προτάσεις στην κατεύθυνση μιας λειτουργικής συνεργασίας, η οποία θα διευκολύνει κύρια τους ίδιους τους επιχειρηματίες της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν έντονα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

 

Όπως τονίσθηκε, κάθε υποστηρικτική δραστηριότητα προς τα μέλη του κλάδου, θα μπορούσε να αμβλύνει τουλάχιστον ζητήματα που αφορούν αμεσότητα στην ενημέρωση τους.

Ο δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, επεσήμανε πως η στήριξη του Δήμου είναι δεδομένη για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, γεγονός που υποδεικνύει την δημιουργία πλαισίου συνεργασίας. Παράλληλα, αναφερόμενος και στο θέμα της Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Ν. Καραπάνος, σημείωσε σχετικά ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εορτών Εξόδου, ο Δήμος ξεκινά την διαδικασία προετοιμασίας της έκθεσης, η οποία φέτος θα είναι αισθητά αναβαθμισμένη.