Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Έξοδος Πάσχα 2015 Υπνηλία & Οδήγηση; Στάση για καφέ και ανάπαυση στη Γέφυρα! (Video)

Παρουσιάστηκαν προχθες στην Αθήνα τα αποτελέσματα του «Ευρωβαρομέτρου Υπεύθυνης Οδήγησης» που διεξήγαγε το Ινστιτούτο IPSOS για λογαριασμό του Ιδρύματος για την Υπεύθυνη Οδήγηση «Fondation VINCI AUTOROUTES».

Ήταν η πρώτη φορά που το Ευρωβαρόμετρο περιέλαβε την Ελλάδα μεταξύ των χωρών στις οποίες μετρώνται οι οδηγικές συμπεριφορές και η πρώτη φορά που καταδεικνύεται πως η υπνηλία και η μειωμένη προσοχή αποτελούν σημαντικό παράγοντα πρόκλησης ατυχημάτων στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκινά σήμερα εκστρατεία ενημέρωσης των ταξιδιωτών της πασχαλινής εξόδου στην Ολυμπία Οδό και τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, με σύνθημα «Πάρ’ το αλλιώς – Η ξύπνια οδήγηση, θέλει ξύπνιους οδηγούς».

Με βάση το πρόγραμμα της καμπάνιας, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. προτείνει στους χρήστες της Ζεύξης να κάνουν μια στάση για καφέ και ανάπαυση στη «Στέγη Πολίτη & Πελάτη» (στο κτίριο διοίκησης της Γέφυρας), σταθμεύοντας τα οχήματά τους στο πάρκινγκ, πριν να διέλθουν από τον Σταθμό Διοδίων που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον χώρο.

Η πρόταση για καφέ και ανάπαυση στη Γέφυρα ισχύει για την Μ. Πέμπτη (9πμ-9μμ), Μ. Παρασκευή (9πμ-9μμ) και Μ. Σάββατο (9πμ-3μμ).

Εντός της «Στέγης», στους επισκέπτες θα διατίθενται δωρεάν 3-4 είδη καφέ που θα σερβίρεται από τοπική επιχείρηση, για να τον απολαύσουν καθήμενοι γύρω από τα τραπέζια που θα βρίσκονται μπροστά στο video wall του χώρου. Εκεί θα μπορούν να παρακολουθήσουν το spot της πρωτοβουλίας κατά της υπνηλίας (με το μήνυμα του «αναγνωρίσιμου εθελοντή» - ηθοποιού Σπύρου Παπαδόπουλου) και άλλα βίντεο με δράσεις οδικής ασφάλειας της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Επιπλέον το περιφερειακό παράρτημα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» -που γειτονεύει με τη «Στέγη»- μέσω των εθελοντών του, θα παρέχει στους επισκέπτες προφορική και έντυπη ενημέρωση, σχετική με τις προειδοποιήσεις που «στέλνει» η υπνηλία πριν καταλάβει τον οδηγό.

Για τη δράση αυτή, αλλά και για το διηνεκές, η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. έχει εφοδιάσει το γραφείο του Ι.Ο.ΑΣ. με κλίνες που θα τίθενται στη διάθεση οδηγών που χρήζουν ανάπαυσης, πριν συνεχίσουν τη διαδρομή τους με ασφάλεια. Αυτό γίνεται διότι έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις ατόμων που ζήτησαν βοήθεια σε αυτή την κατεύθυνση από το προσωπικό αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα.

Είναι η τρίτη φορά που η παραχωρησιούχος της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» συμμετέχει σε δράση κατά της υπνηλίας και η δεύτερη που παίρνει την πρωτοβουλία για προσφορά καφέ, ανάπαυσης και ενημέρωσης στο χώρο που έχει αφιερώσει στο διάλογο με τους πολίτες και την επαφή με τους πελάτες.

Από τη φετινή πασχαλινή έξοδο, ας κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι: «Η ξύπνια οδήγηση, θέλει ξύπνιους οδηγούς».