Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ο Χρήστος Μποκόρος θα ξεναγήσει τους επισκέπτες της έκθεσης του στο "Κατράκειο" το Σάββατο 2/5

Έως και το Σαλββατο 23η Μαΐου θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό η έκθεση ζωγραφικής «Της Εξόδου... κεράκια αναμμένα» του εικαστικού δημιουργού Χρήστου Μποκόρου, η οποία λειτουργεί στο Κέντρο Χαρακτικών Τεχνών – Μουσείο «Βάσω Κατράκη» στο Αιτωλικό.

Η έκθεση εγκαινιάσθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο πλαίσιο των φετινών Εορτών Εξόδου. Ωστόσο το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον και η μέχρι τώρα μεγάλη επισκεψιμότητα, υποδεικνύει την χρονική παράτασή της.

Μάλιστα το προσεχές, Σάββατο 2 Μαίου, στις 7 το απόγευμα ο κορυφαίος σύγχρονος Ελληνας ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος θα ξεναγήσει, οι ίδιος τους επισκέπες στην έκθεσή του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους φιλότεχνους να ανταλλάξουν απόψεις για τα έργα του.

Σχολιάζοντας αυτή του την ανταπόκριση, στην προτροπή των οργανωτών της έκθεσης, ο Χρήστος Μποκόρος σημείωσε στο Facebook:

"Το ερχόμενο Σάββατο, 2 Μαίου, στις 7 το βράδυ θα ξεναγήσω τους επισκέπτες στο Μουσείο Βάσως Κατράκη, στο Αιτωλικό.

Καινούρια αφορμή η ξενάγηση στα έργα "της εξόδου" αλλά... παίζει και μια υφέρπουσα έλξη μυστική που με τραβάει στα γενέθλια μέρη, είναι και τα μάγια της Πρωτομαγιάς που με καλούν, άντε να 'δω και τη μάνα μου που μένει μόνη της εκεί στ' Αγρίνιο, επέμενε κι ο Vasilis Artikos να κατέβω και να παραταθεί η έκθεση στο Αιτωλικό μέχρις τις 23 Μαίου, έρχεται λέει κόσμος πολύς ακόμη, να προλάβουνε κι άλλα σχολεία να τη δούν, έχουν εντέλει κουράγια οι Αντελ'κιώτες, κρατάνε το μουσείο της Βάσως ανοιχτό και το δείχνουνε περήφανοι, μου 'ταξε κι ο Apostolis Blikas νταβά με γκαβάτσες ανιθοκρέμμ΄δο σ' ωραίο μέρος, είναι κι ένα όψιμο κρυολόγημα που δεν λέει να μ' αφήσει ν' ανασάνω, όλα βοηθάνε ανελέητα να επιδεινωθεί η ανοιξιάτικη αποσυγκέντρωση."