Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Πλήρως επισκέψιμο τουριστικό αξιοθέατο το καλοκαίρι η Γέφυρα

Από φέτος το καλοκαίρι η Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» θα μπορεί να λογίζεται ως τουριστικό αξιοθέατο, μεταξύ των άλλων επισκέψιμων μνημείων της Δυτικής Ελλάδας.

Αυτή της την πρόθεση έκανε γνωστή η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αφενός σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα και -κατόπιν- κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης επίσκεψης αντιπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας στον κτίριο διοίκησης της Ζεύξης στο Αντίρριο, αλλά και στον Πυλώνα Μ4.

Κατά τις αμέσως επόμενες ημέρες, η παραχωρησιούχος εταιρεία θα μελετήσει τις παραμέτρους κάτω από τις οποίες θα γίνει εφικτή για το κοινό η περιήγηση σε πυλώνα της Γέφυρας, προστιθέμενη στην υπάρχουσα ήδη δυνατότητα επίσκεψης του εκθεσιακού χώρου, ο οποίος λειτουργεί πλησίον του σταθμού διοδίων στο Αντίρριο.

Η εφαρμογή θα είναι πιλοτική για το καλοκαίρι του 2015, έτσι ώστε με την εμπειρία που θα αποκτηθεί κατά τη φετινή θερινή περίοδο, να τελειοποιηθεί μία θελκτική τουριστική πρόταση για την επόμενη χρονιά.

 

Εντός των αμέσως επόμενων εβδομάδων η διεύθυνση της εταιρείας θα καλέσει σε διάλογο αρμόδιους θεσμικούς φορείς και ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να γίνει από κοινού επεξεργασία του συντονισμού που χρειάζεται, τόσο για τη λειτουργικότητα του πλάνου, όσο και για την επικοινωνία του σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Τη σχετική πληροφόρηση παρείχε στον Περιφερειάρχη ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Γιάννης Φρέρης, δίνοντας συνέχεια σε συζητήσεις που είχαν από πέρυσι ξεκινήσει μεταξύ των δύο πλευρών στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και του μάρκετινγκ της περιφερειακής υπόληψης (territorial reputation) της περιοχής.

Για «ένα έργο που έχει ήδη δώσει πολλά στην περιοχή και στο εξής θα δώσει ακόμη περισσότερα, μέσα από ένα τέτοιο τουριστικό άνοιγμα» μίλησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας κατά την επιστροφή του από την ξενάγηση στον πυλώνα, χαρακτηρίζοντάς την «συγκλονιστική εμπειρία που αξίζει να ζήσει κανείς».