Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Νίκος Μωραϊτης: "δυο νοσοκομεία πλήρως στελεχωμένα εχει ανάγκη η Αιτωλοακαρνανία"

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή Νίκο Μωραΐτη επισκέφθηκε χθες το νοσοκομείο Μεσολογγίου όπου και έγινε περιοδεία σε όλους τους χώρους, συζητώντας με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε λεπτομερώς από το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου των εργαζομένων για τις ελλείψεις σε ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και υποσχέθηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν και θα απαιτήσει από την κυβέρνηση ουσιαστικές λύσεις. Επίσης θα καταθέσει για μια ακόμα φορά επερώτηση στη βουλή αν και αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση.

Όπως είπε ο Νίκος Μωραΐτης, "η σημερινή απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση στη δημόσια υγεία- πρόνοια για ασθενείς και εργαζόμενους, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης. Αυτή η άθλια κατάσταση που κυριαρχεί δεν μπορεί να αναστραφεί, όσο δεν θίγεται και δεν καταργείται η επιχειρηματική δράση σε αυτούς τους τομείς, όσο η χώρα είναι προσδεμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση".

Και συνέχισε: "Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού 2/4/2015 και οι δηλώσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν ξεγελούν γιατρούς και υγειονομικούς που έχουν εξουθενωθεί.

Η απαράδεκτη κατάσταση με την εφημερία ενός μόνου καρδιολόγου στο νομό, όπως ανέφερε και ο διευθυντής της κλινικής, και η μεταφορά ασθενών και γιατρών από Μεσολόγγι στο Αγρίνιο και αντίστροφα, δείχνει την πραγματική κατάσταση, η ταλαιπωρία και οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των ασθενών θα μεγαλώνει.

Χρειάζονται και τα δύο νοσοκομεία στο νομό και θα πρέπει και τα δύο να είναι στελεχωμένα", είπε ο κ. Μωραΐτης.

Επίσης αναφερόμενος στη δέσμευση των αποθεματικών ο κ. Μωραϊτης υπογράμμισε: "Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, βάζει ακόμη πιο βαθιά το χέρι στα διαθέσιμα των δημόσιων οργανισμών για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ συνεχίζει τη δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, με αποφάσεις των διοικήσεών τους.

Το ΚΚΕ θα κάνει ότι περνάει απ το χέρι του να βελτιωθεί η κατάσταση στον τομέα της υγείας, θα πρέπει όμως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να διεκδικήσουν ένα αποκλειστικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για το λαό."