Κυριακή 3 Μαΐου 2015

"Πασάς" στα Γιάννενα ο "Χαρ. Τρικούπης" παρά την ήττα! Στη Γ´ εθνική η ομάδα μπάσκετ του Μεσολογγίου!

Σε ένα παιχνίδι με απίστευτη εξέλιξη η ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη κατάφερε να μείνει ζωντανή και παρά την ήττα της με 76-59 (η πρώτη στο πρωτάθλημα) από τον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, να προφυλάξει το πλεονέκτημα των +18 πόντων που είχε αποκτήσει από το παιχνίδι του Α' Γύρου και να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Το παιχνίδι που έγινε σε ένα κατάμεστο γήπεδο παρουσία 200 Μεσολογγιτών που ακολούθησαν την ομάδα στα Γιάννενα, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς αφού στο πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Μεσολογγίου κυριάρχησε και βρέθηκε προηγούμενη με 7 πόντους (15-22).

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών μας μείωσαν τη διαφορά στους 2 πόντους με τη λήξη του ημιχρόνου (34-36).

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα συνέχιζε στον ίδιο ρυθμό, στο τρίτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν τη διαφορά και τους παίκτες του "Τρικούπη" να μην μπορούν να βρουν λύσεις επιθετικά. Σε αυτό βέβαια καταλυτικό ρόλο έπαιξαν οι αποβολές των Μπερερή, Ιωάννου, Σταυρόπουλου Μπάλλα και Δημητρόπουλου. Παίζοντας ουσιαστικά για περισσότερο από 10 λεπτά με τον Μπαρούχα μόνο από το βασικό σχήμα η ομάδα μας δεν παρέδωσε τα όπλα και με κατάθεση ψυχής κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά που θα της έδινε το πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι έφτασαν τη διαφορά και στους 19 πόντους , όμως δυο εύστοχες βολές του Μπαρούχα μείωσαν και πάλι στους 17. Μοιραίος παίκτης για τους γηπεδούχους ο Μπαρτζώκας καθώς στην τελευταία επίθεση (3'' πριν τη λήξη) αστόχησε εξ' επαφής.

Το τελικό 76-59 σκόρπισε ενθουσιασμό σε παίκτες , διοίκηση και φιλάθλους που ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Μετά από 17 χρόνια η ομάδα του "Χαρ. Τρικούπη" είναι και πάλι στη Γ' Εθνική. Όλη αυτή η προσπάθεια των τόσων χρόνων δικαιώνεται.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου για την επιτυχία αυτή τονίζετσια;

"Θα θέλαμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε τον Α.Γ.Σ.Ιωαννίνων για την υποδειγματική του φιλοξενία και να τον συγχαρούμε για το ήθος που τον αντιπροσωπεύει. Επιπλέον, πολλά και θερμά συγχαρητήρια στο φίλαθλο κόσμο της πόλης των Ιωαννίνων που απέδειξε ότι διαθέτει παιδεία και του αξίζει να έχει ομάδα ή και ομάδες σε Εθνικές Κατηγορίες στο μπάσκετ.

Να ευχαριστήσουμε αυτόν τον υπέροχο κόσμο , αυτούς τους Μεσολογγίτες που βρέθηκαν στο γήπεδο και στήριξαν την ομάδα μας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Ήταν όλοι τους ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ!!!!!

Με την διαιτησία , κατά πάγια τακτική μας , δε θα ασχοληθούμε.

Πολλά μπράβο στον Προπονητή μας Κο Σπύρο Δεράο και σε όλους τους παίκτες μας. Είμασταν η καλύτερη ομάδα φέτος και πιστεύουμε ότι πέρα από κάθε αμφιβολία ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΑΝ αυτό το Πρωτάθλημα.

Γ' Εθνική ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ. Μετά από 17 χρόνια ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ."

ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Δεκάλεπτα: Α:15-22 Β:19-14 Γ:17-11 Δ:25-12

ΑΓΣΙ (Τσουκανέλης): Κωττίκας 1, Μπαρτζώκας 14, Κοντός 11(1), Αντωνίου, Μάντζιος 4, Μάκης 11, Πάτρας 11, Τζουβάρας, Φίλιος 2, Αυγερινός 21(1) (18/18 βολές)

Χαρίλαος Τρικούπης (Δεράος): Ιωάννου, Μπερερής 5, Κιουτσούκαλης, Τριπολίδης, Μπαρούχας 22(2), Σταυρόπουλος 7(1), Δημητρόπουλος 2, Πουρνάρας 5, Μπιτίνης, Γαλάνης 2, Μπάλλας 16