Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Μέχρι την Κυριακή 12/7 οι "Βηματισμοί Τέχνης" στην πολιτιστική βιβλιοθήκη της "Διεξόδου"

Μέσα σε μια ανθισμένη αυλή και στην ειδικά διακοσμημένη κεντρική αίθουσα της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της «Διεξόδου» έγιναν τα εγκαίνια την έκθεσης των αποφοίτων των εικαστικών εργαστηρίων με τον τίτλο «Βηματισμοί Τέχνης».

Η «Διέξοδος», που επί μία αδιάλειπτη σειρά δέκα πέντε χρόνων πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα του «Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου», φέτος για πρώτη φορά δημιούργησε και λειτούργησε στους χώρους της νεοσύστατης Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης και Εικαστικά Εργαστήρια για ενηλίκους.

Πρόκειται για τα τμήματα Ζωγραφικής και Κατασκευής Χειροποίητου Κοσμήματος με υπεύθυνους διδασκαλίας τον ζωγράφο – πτυχιούχο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών Φλωρεντίας Βαγγέλη Ρόμπολα, την σχεδιάστρια κοσμημάτων Βίκυ Σταυροπούλου που δίδαξε σε πρώτο επίπεδο την τεχνική της συνδεσμολογίας και την εκπαιδευτικό - δημιουργό εικαστικού κοσμήματος Δέσποινα Κανελλή, που δίδαξε την τεχνική του Makrame.

Οι τριάντα πέντε ενήλικοι σπουδαστές των εικαστικών εργαστηρίων κατενθουσιασμένοι με τα μαθήματα, συνέχισαν μέσα στο χρόνο με απαράμιλλο ενδιαφέρον και αγάπη την δημιουργία έργων ζωγραφικής και χειροποίητων κοσμημάτων.

 

Έτσι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου η «Διέξοδος» εγκαινίασε στους χώρους της Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης (Ράγκου 5 στο Μεσολόγγι) έκθεση των καλλιτεχνικών επιτευγμάτων των αποφοίτων σπουδαστών.

Η βραδιά ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των πάμπολλων επισκεπτών από την εκπρόσωπο του τμήματος Κατασκευής Χειροποίητου Κοσμήματος Ντίνα Τσενίκλογλου και του τμήματος ζωγραφικής Σοφία Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στις δημιουργίες των σπουδαστών, οι οποίες εκτίθενται στο κεντρικό χώρο του ανωγείου της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης και στην ομορφοστολισμένη αυλή όπου και έγινε η απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής των σπουδαστών από τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διεξόδου» Νίκο Κορδόση.

Η βραδιά έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν υπό τους ήχους μουσικής τα εξαιρετικά εδέσματα του μπουφέ φτιαγμένα και αυτά από τα καλλιτεχνικά χέρια των σπουδαστών των εργαστηρίων.

Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά μέχρι την Κυριακή 12 Ιουλίου από τις 8 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.