Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό": «ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟΙ»

Γράφει ο Παναγιώτης Κατσούλης

τ. Δήμαρχος Μεσολογγίου


Κατ’ αρχάς όλοι εκείνοι που ανέβηκαν στη σκηνή προχθές βράδυ, για να μας παρουσιάσουν την κωμωδία του Νηλ Σάιμον "Οι Ηλίθιοι", σε σκηνοθεσία της Διονυσίας Ολιβώτου.

Πραγματικοί ερασιτέχνες (εραστές της τέχνης του θεάτρου), οι οποίοι με αυθεντικό τρόπο και ισχυρές δόσεις αυτοσαρκασμού τοπικά προσαρμοσμένες, μας προσέφεραν άφθονο γέλιο αλλά και προβληματισμούς για το σήμερα που όλοι μας ζούμε. Αρκετοί επώνυμοι επαγγελματίες του life style θα ζήλευαν τη δουλειά τους.

Ακολούθως όλοι εκείνοι οι «αόρατοι», οι πολλοί που ως μέλη του συλλόγου προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες και βγάζουν τη «βρώμικη δουλειά μηνών» για να υπάρξει αποτέλεσμα σαν το προχθεσινό.

Τέλος το κοινό που κατέκλυσε το θεατράκι, αιτωλικιώτες αλλά και άνθρωποιαπό ολάκερη την περιοχή του δήμου και όχι μόνο, απόλαυσε την παράσταση και απέδειξε πως ξέρει να αναγνωρίζει και να στηρίζει όμορφες συλλογικές προσπάθειες.


 

Η εντελώς αντίθετη εικόνα, από εκείνη που δυστυχώς εμφανίστηκε δυο μέρες πριν στην έναρξη ενός αναγνωρισμένου θεσμού που δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υποβάθμιση του, του Φεστιβάλ Αρχαίου Θεάτρου Οινιάδων.


Όαση πολιτισμού μέσα σ’ ένα άνυδρο τοπίο αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια (τουλάχιστον μια 8ετία), η συλλογική προσπάθεια τόσο της Θεατρικής Ομάδας όσο και η συνολική προσπάθεια του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό".


Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και άπλετη υποστήριξη από όλους μας.