Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Μαρία Φωκά: Το "ΟΧΙ" είχε ηγέτη, το "ΝΑΙ" ιππότες στρογγυλής τραπέζης....

Γράφει η Μαρία Φωκά
Υπ. βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη ΝΔ
Ο αγώνας ο καλός δόθηκε χωρίς ανταπαντήσεις στο ύφος, το υβρεολόγιο και τους αφορισμούς των πατριωτών και των επαναστατών.
Παρατηρήσεις:
1) το όχι είχε ηγέτη ενώ το ναι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης, όπου πρόβατα και ερίφια γίναμε πάλι μαλλιοκούβαρα. (Εδώ θα τονίσω ότι στο ΠΑΣΟΚ -μίας αξιόλογης νέας αρχηγού, όπως διεφάνη- η συντριπτική πλειοψηφία επιβεβαίωσε τη ρήση του "ο λύκος κι αν εγέρασε..")
2) με την προσπάθεια της κυβέρνησης θα συνταχθούν όλοι οι διαφωνούντες του "ναι" - ομιλώ για τους ανέκαθεν νομοταγείς και εργατικούς πολίτες της λαϊκής δεξιάς- γιατί δεν έμαθαν να σπάνε και να καίνε, όταν η γνώμη τους δεν επικρατεί, αλλά κυρίως γιατί δε λιποτάκτησαν από κανέναν αγώνα της πατρίδας.
3) μπροστά στην νομή της εξουσίας τα άκρα συγκλίνουν αλλά ΠΑΝΤΑ και ΠΑΝΤΟΥ ιστορικά ο αριστερός ολοκληρωτισμός και φασισμός είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ.
4) η στεγνή προπαγάνδα των ΜΜΕ έκανε κακό στο "ναι" γιατί ανέκαθεν οι άνθρωποι αυτοί δεν υπηρετούσαν την αλήθεια, οπότε τώρα επιβεβαιώθηκε το παραμύθι με το βοσκό και το λύκο στα πρόβατα..

5) ήρθε η ώρα της βάσης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ή ό τι απέμεινε από αυτή να ακουστεί. Και η βάση είναι οι τοπικές και οι ΝΟΔΕ. Εσωστρέφεια δεν υπάρχει. Υπάρχει ανάγκη αναγέννησης. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Σ.σ. Η δήλωση της κ. Φωκά δημοσιεύτηκε στο Facebook πριν την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά.