Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το νερό στο Αιτωλικό ζητά ο Π. Κατσούλης

Την συζήτηση του ζητήματος του πόσιμου νερού στο Αιτωλικό, στο δημοτικό συμβούλιο Μεσολογγίου είτε σε έκτακτη είτε σε τακτική συνεδρίαση ζητά ο πρώην δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης με σχετικό αίτημα που κατέθεσε στο προεδρείο του σώματος.

Εξηγώντας την πρωτοβουλία του σε δήλωσή του ο κ. Κατσούλης σημειώνει:

το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο καταθέσαμε την παρακάτω πρόταση για το μείζον ζήτημα της ύδρευσης του Αιτωλικού.

Ευελπιστούμε πως η δημοτική πλειοψηφία θα κάνει άμεσα αποδεκτή την πρόταση μας και το όλο θέμα θα αντιμετωπισθεί με τη σοβαρότητα και την επιστημονική τεκμηρίωση που πρέπει, καθώς και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της πολιτείας, της Περιφέρειας και των φορέων και πολιτών του Αιτωλικού.

Η ύδρευση του Αιτωλικού δεν είναι θέμα μόνο του δήμου και ούτε είναι δυνατό να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά μόνο από αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση δεν αντιμετωπίζεται μέσω δηλώσεων και προσωπικών μικροκομματικών αντεγκλήσεων στον τοπικό τύπο, ούτε με επιφανειακές συζητήσεις με τη μορφή ενημέρωσης προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως συνέβη για μια ακόμη φορά χθες. "


Ενώ η πρότασή του εχει ως εξης:


"ΠΡΟΤΑΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΓΚΛΙΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ

ΠΡΟΣ

Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

κο Κότσαλο Αγαθάγγελο

Κύριε Πρόεδρε

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ήτοι: Α) Τα «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ – ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ», της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλ/νιας, της από 12/6/2015Β) Τη δεδομένη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τις πληροφορίες μας, απόρριψη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, της απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου για μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΜ κατά 50% για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού,

Επιβάλλεται:

1. Να συζητηθεί άμεσα και με τον πλέον εμπεριστατωμένο τρόπο το όλο ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, είτε σε έκτακτη σύγκλιση αυτού είτε ως πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αυγούστου.

2. Στη συζήτηση αυτή και μετά από πρόσκληση μας, είναι απαραίτητο να είναι παρόντες: Α) Εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Β) Πολιτικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Γ) Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Υγιεινής Δ) Η Δ/νση της ΔΕΥΑΜ Ε)Το Τοπικό Συμβούλιο και οι φορείς του Αιτωλικού.

3. Στόχος της συζήτησης θα πρέπει να είναι η εξεύρεση οριστικής, συναινετικής και μακρόπνοης λύσης του όλου προβλήματος, το οποίο ταλανίζει τους κατοίκους του Αιτωλικού εδώ και πολλά χρόνια.

Μεσολόγγι 7/07/2015

Εκ μέρους του Συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ»

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κατσούλης Παναγιώτης

Καρατσόλης Παντελής"