Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

"Στο όνομά σου... θάλασσα" στη "ΔΙΕΞΟΔΟ"

Με εκλεκτές παρουσίες φιλότεχνων και φίλων της «Διεξόδου» από το Μεσολόγγι και όχι μόνο, ξεκίνησε το βράδυ της  12ης Σεπτεμβρίου η προαναγγελθείσα  η εικαστική έκθεση "Στο όνομά σου... θάλασσα" 
Ζωγραφικά, χαρακτικά και φωτογραφικά έργα δέκα τριών  σύγχρονων καλλιτεχνών, που για πρώτη φορά συναντιούνται  στο Μεσολόγγι, την πόλη του νερού, παρουσιάζονται  στον πρώτο όροφο του Ιστορικού Μουσείου  της «Διεξόδου», εγκαινιάζοντας έτσι  τις φθινοπωρινές δραστηριότητες του Πολιτιστικού της Οργανισμού.
Οι εικαστικοί Χρήστος Αγγελόπουλος, Στάθης Ανδρουτσάκης, Κίμων Aξαόπουλος, Πάκυ Βλασσοπούλου, Ιωάννα Βλάχου, Ελένα Γκαρστέα, Εύη Δαμιανάκη, Βίκυ Κολιπέτσα, Κώστας Κουγιουμτζής, Βίλλυ Mανωλάκου, Ζωή Νικητάκη, Παγώνα Ξενάκη και Μπάμπης Πυλαρινός εκθέτουν τις δημιουργίες τους, που όλες είναι εμπνευσμένες από τη θάλασσα.




Τα έργα υποστηρίζονται από σπαράγματα ποίησης και πεζογραφίας αφιερωμένα στο όνομα της Ζωοδόχου Θάλασσας, μάνας και τρικυμίας μαζί, που ανάθρεψε, σηματοδότησε και στιγμάτισε τον ανθρώπινο βίο.
Την έκθεση επιμελήθηκε ο μουσειολόγος Κωνσταντίνος Στουπάθης και την παρουσίασε ο νέος πρόεδρος των φίλων της «Διεξόδου» φιλόλογος Γρηγόρης Δουλιώτης, 
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας και Τρίτης) από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και από τις 7.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.