Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Με τους συμβασιούχους των 5 μηνών η Χριστίνα Σταρακά

Με την υπόσχεση ότι θα είναι δίπλα τους σε όλες τις διεκδικήσεις τους και την βεβαιότητα ότι θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, καλωσόρισε σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας τους εργαζόμενους του (5μηνου) Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά.

Οι εργαζόμενοι θα κατανεμηθούν σε όλες τις θέσεις όπου υπάρχει ανάγκη εντός της Περιφερειακής Ενότητας, υποβοηθώντας τη λειτουργία και τη στελέχωση των υπηρεσιών.

Στην ομιλία τους προς τους νέους εργαζόμενους η κ. Σταρακά τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θα προτιμούσα να βρίσκομαι σήμερα ανάμεσα σας κάτω από εντελώς διαφορετικές συνθήκες, να σας καλωσορίζω ως τους νέους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας με τις συμβάσεις σας να μην σας περιορίζουν στο ημίμετρο των πέντε μηνών.

Δυστυχώς όμως η κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη επανακαθορίζει τους ρόλους μας και επαναπροσδιορίζει το έργο και την αποστολή μας. Όλοι ξέρουμε ότι θα αποδώσετε πολλά με την εργασία σας αλλά θα είστε σε μια σχέση που είναι κουτσουρεμένη μέσω της νομοθεσίας που το επιτρέπει. Δίνουμε όλοι μαζί μια κρίσιμη εθνική μάχη με στόχο να διατηρήσουμε τις κρατικές και αυτοδιοικητικές δομές εν δράσει, να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση της Οικονομίας μας και κυρίως να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία που δοκιμάζεται

Πριν μερικά χρόνια πολλοί στη θέση σας καρπώνονταν τα οφέλη μιας ανάπτυξης που όμως έγινε όχι με στέρεες βάσεις. Τώρα έχουμε χρέος να επιμεριστούμε το βάρος μιας δύσκολης συνολικής προσπάθειας που καθιστά εκ των πραγμάτων την αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστή για τη στήριξη της κοινωνίας και την έξοδο από την κρίση.

Είναι αλήθεια ότι τα τελευταία χρόνια η Αυτοδιοίκηση προσφέρει πολλά σε αυτή την προσπάθεια. Παρά την περικοπή των πόρων της κατά 60% διατηρεί αλώβητο το πιο συγκροτημένο και αποτελεσματικό Κοινωνικό Δίκτυο, το οποίο στηρίζει εκείνο το κομμάτι της κοινωνίας το οποίο δοκιμάζεται. Προνοιακά επιδόματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, πολιτική για αστέγους και αναξιοπαθούντες, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, Βοήθεια στο Σπίτι, συντήρηση σχολείων, μεταφορά μαθητών κλπ, είναι δράσεις που κρατούν την κοινωνία όρθια όλα αυτά περνάνε από εμάς.

Είναι οι τομείς στους οποίους θα συμβάλλετε και είμαι βέβαιη ότι θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό κι ότι θα συνεργαστούμε εξαιρετικά. Καταλαβαίνω την πικρία σας στη σύγκριση με άλλους υπαλλήλους που δεν είναι σε 5μην ο πρόγραμμα. Θα είμαι δίπλα σας σε ότι θελήσετε και σε όποια πρωτοβουλία πάρετε για τα δικαιώματά σας. Ελπίζω να μπορέσω να σας ξαναμιλήσω μια μέρα από το ίδιο βήμα και κάμποσοι από εσάς να έχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στα εργασιακά τους και εγώ να είμαι σε θέση να σας ζητήσω ακόμα περισσότερα στα πλαίσια μιας ειλικρινούς και ισότιμης συνεργασίας. Βάλτε τα δυνατά σας!»