Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

«Ο κλοιός της ενοχής» από τον αρχιμ. Κύριλλο Κωστόπουλο στη σχολή γονέων στο Μεσολόγγι

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι στην εκδήλωση της Σχολής Γονέων που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 18:30’ στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρουτης Ιεράς Μητροπόλεως, (οδός Γ. Χονδρού και Κανατά – πλησίον Ξενοδοχείου Liberty), θα μιλήσει ο πανοσιολογιώτατος αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος.

Το θέμα που θα αναπτύξει είναι: «Ο κλοιός της ενοχής».

Ο αρχιμ. Κύριλλος Κωστόπουλος γεννήθηκε το 1947 στην Πάτρα. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην έδρα του Κανονικού Δικαίου, όπου τελείωσε και τη διδακτορική του διατριβή το 2008.

Σήμερα ως διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου είναι επισκέπτης καθηγητής στην αντίστοιχη έδρα της Θεολογικής Σχολής. Είναι μέλος της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ίδρυσε το «Εκκλησιαστικό Κέντρο Επιστημόνων» Πατρών.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολλά θεολογικά και μη συνέδρια, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αρθρογραφεί στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο και σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

 

Είναι συγγραφέας 17 επιστημονικών βιβλίων, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά και Ρωσικά. Υπηρετεί ως οργανικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών. Έχει πλούσια ποιμαντική δράση κυρίως στον χώρο των νέων. Καρπός της ποιμαντικής του διακονίας είναι και η Ιερά Κοινοβιακή Μονή του Αγίου Νικολάου Μπάλα Πατρών, την οποία ανακαίνισε από το 1991 και έχει την πνευματική καθοδήγησή της.