Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνια σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

 

Με λαμπρότητα και τη δέουσα θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφανία σε όλη τη χώρα.

Στο Μεσολόγγι επίκεντρο του εορτασμού ήταν το λιμάνι της πολης όπου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά, παρουσία του δημάρχου Μεσολογγίου, Νίκου Καραπάνου, των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών καθώς και του πρώην υπουργού, Χρίστου Βετελή έγινε ο καθαγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν τις προβλήτες του λιμανιού, ενώ αρκετοί ήταν και οι νεαροί που βούτηξαν στη θάλασσα για "να πιάσουν τον σταυρό", τηρώντας το έθιμο, με τον Χρήστο Κρίκο, να προλαβαίνει τους υπόλοιπους.

Παρόμοιο ήταν το εορταστικό κλίμα και στο Αγρίνιο όπου έγινε με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη δεξαμενή παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.

 

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου(νέο), παρουσία του δημάρχου Αγρινίου κ. Γεώργιου Παπαναστασίου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Υφαντή, της Αντιδημάρχου κας Μ.Παπαγεωργίου, του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ. Μ.Σκορδόπουλου, δημοτικών συμβούλων, του Διευθυντή της Α.Δ Ακαρνανίας κ.Ματσούκα, του Διοικητή της Π.Υ Αγρινίου κ.Χ.Μπόκα, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους πιστών.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, με κατεύθυνση τη δεξαμενή του Παλαιού Αγίου Χριστοφόρου, όπου έγινε ο Αγιασμός Υδάτων και η Κατάδυση Τιμίου Σταυρού. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

 

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, κ. Γεώργιος Παπαναστασίου ευχήθηκε χρόνια πολλά και το Άγιο Πνεύμα να Φωτίσει, να δώσει Ελπίδα και Δύναμη σε όλους.